Vzkaz z krutých 50. let našli v rámu dveří na statku u Prostějova - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 12 (12)
 
určitě přečíst (4) 17.11.18 17:51  Ficus  (192610)

Nikdo

Ani jeden z těch nynějších komoušů se k tomuto nepřiznal, ani se za to nikdo neomluvil. Ani jeden !!! A takovej dobytek je stále ve sněmovně a vysokých postech. Ani blejt se mi už nechce. A čtem v diskusích, jak tady za komančů bylo dobře.... Dobytkům se vede dobře pořád.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 17.11.18 21:25  P.F.D.  (197710)

pokračování

... ale proto, že ti, co nám tady 30 let vládnou, kradli ze společného, vodí národ a lid za nos, a když to vypadá, že by se zase mohli pojmenovat jako příčina a blíží se k nim hněv, označí někoho za viníka, ukáží na něj a ulice má důvod zase řvát. Klasická psychologie davu, klasická hra na zloděje, co křičí zloděj, klasické vymývání mozků, klasický marketing politiků zprava, který se učí v USA již dlouho, klasický způsob, jak ovlivnit veřejné mínění i pravdu, ať je skutečnost jjakákoliv. K tomu umným způsobem využijí tu děti, tu umělce, tam zase zasejí nenávis, a mají splněno. Ulice řve a mají zase klid na svoje šmejdoviny. Když to vyjde, tak budou zase u koryt. Lidé mezi tím zapomenou, jak titíž co kradli, kandidují na čisté, jaké špinavé kauzy měli, kdo nebyl potrestán a kdo je stále nevinný, i když se napakoval. Komu slouží který novinář, kdo jej platí, a až se zase udělají změny, jsou všichni překvapení, že tam jsou zase titíž, jen v jiné sestavě. Mezitím si staří lumpové odfrknou "v očistci" a za pár let jedou nanovo. Tohle je jejich program. Proč jim to prochází ? LID SI NEPAMATUJE, LID JE MANIPULOVÁN. Ti, kteří žijí z drobečků od stolu mocných spolu s celou vrstvou státních zaměstnanců ( přesněji těmi, co jsou placení z jakékoliv formy státního rozpočtu ), a těch je nad 60%, zajistí, že blahobyt zaplatí jen zbývajících cca 30% občanů. Z těch se to vydere. Tento systém je státní kapitalismus, ne kapitalismus. Je to socialismus pro vrstvu privilegovaných, placený vydíráním pracovní síly která tvoří hodnoty v primární sféře. Všechny "demokratické" strany to vědí, žádná se těchto pracujících nezastává, v lepším případě si z nich dělá politický kapitál ( ať z živnostníků, či závislých osob ). Jako vějičku nastrojí nadávání na důchodce, nepřizpůsobivé, a komunisty.

8. Je dohledatelné, že již v r. 1990 se Ustřední výbor KSČ a poté i sjezd KSČM omluvil za nepravosti a protizákonnosti ( a ač se to některým nelíbí, i před rokem 1989 se vyšetřovaly nezákonnosti a soudily dost ostře ), a byly i dříve v médiích pranýřovány, včetně případů, kdy nějaký funkcionář měl nějakou levotu. Proto se ptám : Kdy se omluví církevní preláti a církev za všechny ty umučené a upálené v čarodějnických a inkvizičních procesech, kdy se omluví následníci předmnichovských stran - Agrární strany, Národní strany, Národní socialisti, včetně podnikatelských firem a dalších, za to, co vedlo k Mnichovu a válce, za to, že nacisti vyvraždili spoustu občanů, také většinu Židů, Cikánů, komunistů, vyhladili celé rodiny odbojářů, vypálili obce, a to nejen na území nynější ČR, kdy se omluví lidem za to, že je před důchodem vyhazují z práce kvůli věku, kdo se omluví poctivým lidem za to, že kritizovali špinavosti při privatizaci a ... co kradli, jim pak škodili a doposud nejsou ani pojmenováni, ani potrestáni.   

Není Vám, "demokrati", tak trochu hanba ?

( abych předešel hloupému osočování - nejsem komunista, sebrali nám statek, mne chtěli vyhodit před 89 z VŠ, po krachu 3 firem kde jsem jako zaměstnanec pracoval podnikám na sebe, a píši jen z důvodu toho, že nepochopím, jak může psát nějaký hlupák co o tom neví zbla ).

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 19.11.18 18:14  Pišta a Fišta  (197559)

pokračování

podvo>dníci

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 19.11.18 18:20  Pišta a Fišta  (197559)

pokračování

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 19.11.18 09:06  totimužebytjedno  (195225)

pokračování

Jak jsem už uvedl, šíříte tady známé komunistické kecy. Od jejich pohádky, jak oni budovali vše potřebné, a odpůrci to sabotovali, přes jejich kydy o pohodlném životě disidentů, až po jejich negaci současnosti.  Současnost můžeme ovšem popsat i nízkou nezaměstnaností, solidním růstem příjmů. pokud vám se nedaří, tak nejspíš nebude na vině "státní kapitalizmus", ale to, proč zkrachovaly 3 firmy, kde jste pracoval. S komunistickým uvažováním se nedá moc efektivně řídit firma. Většina firem, které po roce 1989 zkrachovali, zkrachovaly na neefektivnost, kterou převzaly po komunistickém systému, a z důvodu, že manažeři nebyli schopni změnit řízení např. směrem k potlačení zbytečných nákladů (plýtvalo se s energiemi, materiálem i pracovním časem lidí).  Pocit, že ti nahoře kradou, to samozřejmě nevytvářejí jen komunisti.  Díky tomu se prosadilo i ANO, přestože kauzu lithium více méně způsobil jejich člověk.     

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 20.11.18 00:10  P.F.D.  (197710)

pokračování

Nechám vám vaši pravdu, ponechám si svou. Stejně tak, jako vy mne napadáte za "komunistické kecy", bych vás mohl osočit z hlásání "nové pravdy zastánců kapitalismu", který se již přežil. Je nereformovatelný, stejně jako církev. Jednou si na tuto diskusi vzpomenete. Společnost se nedá budovat jen na základě sobeckých pohnutek. S těmi firmami jsem to viděl a zažil, a vím proč to bylo. Nebylo to o chtění změnit firmu a udělat ji lepší, ale o tom, rozdrobit ji a udělat si pašalíky pro sebe a privatizační kamarády, a výsledek pak šel do háje. Někteří firmy ponechali tak, a poctivě pracovali - i u takových firem jsem pracoval, a daří se jim. Je to v lidech, ne v politice. Ale po roce 1989 se kádrovalo a lidé se prosazovali politikou, ne znalostmi. Takže to je ta chyba, která těm firmám zlomila vaz. Schopní se uplatnili, nebo šli do jiných oborů. Ostatní z vašich názorů - rozšiřujete účelově téma, na to reagovat nebudu. S lithiem pravdu nemáte, to dělá jiná banda než ANO. Beru toto téma jako vyčerpané, a věřte, nemám potřebu svoje názory někomu nutit. 

Mimochodem jako post scriptum, dnes v ČT byla reportáž z dalšího ocenění "bojovníků za demokracii". Já jsem na Národní třídě 17.11.89 byl, a pokud někteří neví, tak Zeman tam byl též, osobně jsem s ním mluvil u ND. Disent totiž nebyl jen v Praze a z novodobých bojovníků jsem jich potkal velice málo při protestech - můžu k tomu říci svoje od roku 1977. Ale o tom tohle téma nebylo, já jen proto, že ti, kteří společnosti vymývají hlavu, tvrdí něco jiného a špiní člověka, který jim nevyhovuje. V zahraničí z ČR již mají běžní lidi srandu. A tito korytáři společnost rozdělují a hlásají jedinou svoji demokracii. V tom to je. Jsou ve svém konání a vyjadřování více totalitní, nežli ti opovrhovaní komunisti. 

Děkuji ostatním přispivatelům za trpělivost a přeji aktivní zimní sportování.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 19.11.18 14:19  P.F.D.  (197710)

jen krátce odpověď

Nebyl to sice příspěvek pro Vás, ale odpovím i Vám. Jen krátce :

1. Stroje ? Pár dobytků, nějaké pole, traktory nebyly, v továrnách parní pohon, jen ve velkých ( např. pražských či zlínských ) byly stroje a převody poháněné centrálně. Takže bych úroveň techniky nepřeceňoval. Po válce vše zhuntováno, protože se na tom vyrábělo pro válku a poloviny k nepoužití. Za pardálku krávu, co nebyla schopná dojít ani k řezníkovi, by chtěli v restituci milion. Nevím, kolik je zrovna Vám let, ale mám dost prožitého na to, abych si pamatoval, co říkali lidi z rodiny, co říkali pamětníci a jak to bylo. Mám to i na fotkách. 

2. Dodávky byly stanoveny poctivě a jak vy říkáte "progresivně" z plochy obhospodařované půdy. myslím, že to bylo poctivé. Nepoctivci byli ti, kteří keťasili a zatajovali. V té době Al Capone byl v USA zavřen za daňový podvod, když mu jiné neuměli prokázat. 

3. O sabotážích sami mluvili, nechali se za ně oceňovat, je s nimi dost pořadů ( film, TV, radio, besedy, školy, ÚDV ). Poctivé lidi vraždili, aniž by s režimem měli co společného, chtěli loupit a vraždit, a pak se prostřílet na západ. To nebyli slušní lidé, ani vlastenci. A nepracovali pro společné. Tak netvrďte, že je to jinak.

4. K těm firmám : ano, skončily díky chamtivosti nových vlastníků, dvě vytunelované, jako nechtěné, roztrhané do jednotlivých firme osob, které se neudržely, jedna nově založena a prosperuje, nejsou v ní havloidi, ale ani "komunisti" - ti co to vedli, odešli do důchodu.  

A opět bych Vám chtěl připomenout, aby jste četl pozorně, nejsem komunista, a s politikou se neživím. Možná, že je důvodem Váš nízkýá věk a výchova, ale měl by jste si nejdříve zjistit, jak věci byly skutečně, a ne plácat nesmysly. Pokud mi nevěříte, skočte si do muzea, promluvte si s někým nad 70 let, podívejte se na dobové filmy ( ne hrané ), a něco málo si přečtěte. Pak Vás možžná napúadne něco o tom, že je dobré o všem přemýšlet. Pokud máte osýpky z jiného názoru, doporučuji pudr.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 17.11.18 20:24  P.F.D.  (197710)

Odpověď pro Ficus

Pisálkům tohoto typu, zahleděným a zlostným, obvykle nepíši. Ale tato reakce na článek ( tendenční a mainstreemový, včetně odnože Policie ČR zvané ÚDV žádá odpověď. 

1. Nejvíce při znárodňování statků řvali ti, kteří neplnili poválečné dodávky, krátili odvody, přičemž měli ve skřichách schované pro sebe, známé, a pro kšeft, a keťasili na tom ještě více, nežli za války. Tehdy se platilo 1000Kč za liko sádla, kdo neměl, dával všechno, oblečení, vybavení, nábytek, cennosti, dokonce někdy i sám sebe. Že se někteří obohacovali na úkor poválečné bídy, není divu. Kapitalismus je takový. Není to ale spravedlivé, a vůbec ne vůči lidem, kteří nemají co do úst. V té době nám dovážela UNRRA zásilky pomoci od Mezinárodního červeného kříže a tito ... s tím kšeftovali také, stejně jako američtí vojáci. V tehdejším SSSR byl hlad, ale i přesto nám zaslali potravinovou pomoc a také posílaly i vlády jiných zemí. I protože to nestačilo, byly dodávky sledovány, plnění vyžadováno.

2. Mnozí z těch, co měli nějaké hospodářství na tom byli bídně. To je pravda. V městech ale neměli lidi po válce skoro nic. Stavěly se továrny, budovaly veřejné budovy, nemocnice, školy, vodovody, elekřina do obcí. Národní hospodářství potřebovalo uhlí, železo, suroviny, lidi jídlo. Sabotovat dodávky znamenalo sabotovat úsilí o obnovu hospodářství země, které zaprodali zástupci předválečnbé vlády ČSR, a tio strany agrární, národní, národně sociální, podnikatelské pravice. Lidé si to pamatovali a dali ve volbách hlas komunistům, dali NE stranám, zodpovědným za Mnichov, zodpovědným za porobu, zodpovědným za 17.11.1939, za vraždění civilistů, za útisk, vyhlazení velké části populace Židů a Cikánů, genocidu českého národa, vraždění inteligence. Není náhodou, že pohrobkové těchto stran a najatá klaka v této době sočí i na pietní kytice vládních představitelů. Tam jsme to dopracovali. ne úcta k hodnotám boje proti nacismu, fašismu, tmářství a xenofobii, ale dělení občanů na "lepší" a "horší". To je jejich program.

3. Po kolektivizaci, kdy byly "zabrány" majetky mnozí z těch, co o ně přišli, začali žít lépe. Přestali dřít a začali pracovat. Přestali je vysávat preláti církevní, pobírali mzdu, kterou nikdy neměli. Mnozí z těch, co neměli nárok na důchod, dostali alespoň základní na obživu, za který se dalo vyžít. Za podíly dostávali deputát, podíly, družstevní výnos, nebo pokud pracovali jinde, dostávali mzdu na kterou by za první republiky nikdy nedosáhli. Měly možnost novomanželských půjček, stabilizačních půjček, odepisovaly se za děcka, roky, splátky byly nízkém a NIKDO NEMĚL POTÍŽE S EXEKUTORY. Práce byla pro všechny, slušně placená, sehnat lepší práci pokud neměl problém s alkoholem či buláním nebyla potíž. Děcka studovaly a měly se líp. Část společnosti samozřejmě viděšla věc i jinak, podrývali, sabotovali, vraždili pokladníky, funkcionáře, prováděli psychický teror, podpalovali stohy, fabriky, špiclovali, prodávali informace na západ. Byli za to stíháni. Ano, stejně jako občané na druhé straně hranic, i v USA.

4. Dobytek, který nyní sedí ve sněmovně provádí totéž. Jen křesťanskými prostředky - ostrakizací, dehonestací, při nerespektování práva, presumpce neviny, záměrnými svinstvy publikovanými ve veřejném prostoru s cílem skandalizovat něco, čeho se běžně dopouštělo i fůra jiných činovníků na obcích a krajích ( dotační pochybení ), vytahují špínu z žumpy a zneužívají pozici novinářů, píšících na objednávku konkurentů. Inu, žumpenkapitariát v praxi.

5. Většina z těch, kteří něco do společného ( i nuceně ) vložili, mohli a také i restituovali, mají náhrady, či dostali zpátky to, co bylo jejich. Nemnozí firmy rozvinuli a zhodnotili a poctivě podnikali, avšak mnozí ale svým přístupem získané firmy přivedli ke krachu, jiným byly ukradeny a majetek zašantročen, těmi, kteří byli součástí NF ( Národní fronty ), a po sametu se ujali řízení této společnosti. Lze je najít v celém spektru od komunistů doprava. Těm jediným nikdo nic neodpustil, pokud nepřevlékli kabáty, a nestali se "jinými". Tak proč tahle zášť? Jsou připomínkou toho, že hodnoty, ze kterých ještě nyní pravicový režim žije je původem z poctivé práce těch, kteří pracovali před listopadem 89. Disidenti, ti měli svoje teplíčka v kotelnách, platili si důchodce pro fiktivní zaměstnání a když byli "zajati", měli fešácký kriminál. A to i oproti těm, kteří byli v běžném, ne jen nyní prohlůašovaní "političtí". Za to, že psali svoje bláboly, dostávali peníze ze západu, Svobodné Evropy, USA, tajných služeb, někdy i SNB, STB, KGB. Hráli to na mnoho stran, a byli poté odměněni, když bylo připraveno vše, jak mělo. Sami mocní totiž měli málo toho, co viděli u jiných vládců, stejně jako každý zelinář, řezník, pumpař, vexlák, šizunk. Tak to je.

6. Proto poctiví lidi kritizovali, proto i poctiví komunisti kritizovali, proto to položili, s cílem, aby bylo líp. Ano, máme nákupní koše plné, ale společnost je v žumpě. Ne kvůli tomu, že byli před rokem komunisti zloději, a ...

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 19.11.18 08:05  totimužebytjedno  (195225)

Odpověď pro PFD

Plácáš soudruhu nesmysly.  Zabírání statků se dělo často bez ohledu na dodávky. Dodávky byly nastaveny progresivně, aby je majitelé statků nemohli splnit. Přitom jim již předem komunisti sebrali stroje, takže ti sedláci těžko mohli stihat. Poválečný nedostatek ani tak neměl příčinu v něčí ziskuchtivosti, jako spíš v likvidaci kapitalistické výroby. Ten samý nedostatek máte nyní ve Venezuele, byl vlastně v celé východní evropě až po osvobození 1989. Kdyby výroba zboží fungovala, tak by se výrobci předháněli v nabídce za nižší cenu. Obecné kecy o kradení slouží jen komunistické propagandě, všeobecně se kradlo v době, kdy majitel nebyl zřejmý, dnes si majitel většinou majetek pohlídá.  Nález je unikátní, nejde o nějaký pokus něco zatajovat, či směřovat pozornost jinám. Na to jsou machři komunisti.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 17.11.18 18:06  sys  atros41zavinacseznam.cz  (197706)

Nikdo

Chceš tedy říct, že tomu, komu bylo za socíku líp a dnes chodí do práce, je dobytek ??

Co jsi potom ty ??

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 18.11.18 20:50  r.m.  (197588)

Nikdo

ale ne, jen napsal, že za jakéhokoliv nedostatku a revolučních změn se vyrojí pěkná řádka chamtivých ... ale to není jen náš případ. Všude tatáž sorta vepřů.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 17.11.18 22:12  Jose  (196115)

dobytek

Je to stejný neokomunista na jako Miloš Z.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:


Diskuze Vzkaz z krutých 50. let našli v rámu dveří na statku u Prostějova, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Vzkaz z krutých 50. let našli v rámu dveří na statku u Prostějova

Vzkaz z krutých 50. let našli v rámu dveří na statku u Prostějova - zdrojová stránka k tématu diskuze Vzkaz z krutých 50. let našli v rámu dveří na statku u Prostějova.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Vzkaz z krutých 50. let našli v rámu dveří na statku u Prostějova e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Vzkaz z krutých 50. let našli v rámu dveří na statku u Prostějova.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec