EU v sobotu rozhodla o rozpadu eurozóny - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 15 (15)
 
spíše nečíst (2) 18.03.13 14:07  robert  zakatrzavinacvolny.cz  (157389)

no jak vas tady posloucham

bych chtěl vidět vás jak by vám šáhli na vaše prachy ,to by byl kravál,nemám nic proti zdanění nad těch 100000 třeba i 20% ,ale proč jít po malých to je krádež za bílého dne ve jménu ... unie a jejich pochlebovačů ,ale řízeno to je bandou rotschildu a spol. aspěje to jen k ožebračování těhc malých ,osobně si myslím, že je to takový výstřel a čekání co se bude dít,zda to projde a pak to zkusí ve velkém!!!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 18.03.13 12:14  rajtoral  (140738)

Daňový ráj

Tenhle článek je bulvární až hanba. Klasicky autor vypráví, jak by se to nemělo dělat, ale ani slovo o tom, jak by se to mělo dělat. Když by Kypr zkrachoval, tak bude stejný hejhulák křičet: "Proč jste nic neudělali?" Ani slovo o tom, že Kypr celou dobu slušně parazitoval na EU. Osobně, kdybych měl přijít o 100% nebo o 6% vkladů je  dost rozdíl. Snad i hejlovi, který napsal ten ubohý článek, musí být jasné, že pokud by šel ke dnu celý Kypr, tak nemůže počítat s jakoukoli garancí vkladů. Další věcí je, že pokud tam firmy přemisťují svoje sídla kvůli nízkým daním a možnostem případné arbitráže vůči ČR, tak je mi jich teda líto velmi málo, ač je jasné, že spousta z nich už peníze přesypala dávno jinam.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 19.03.13 09:17  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Daňový ráj a morální bahno

Každý daňový ráj je už ze své podstaty projevem parazitické mentality. Je to stejné, jako když španělský král Filip II. opakovaně zadlužoval stát a během zhruba 20 let vyhlásil 4 státní bankroty. Toho už měli samozřejmě dost jeho věřitelé - převážně Židé, takže po čtvrtém bankrotu se tento fanatický katolík rozhodl jich zbavit - ještě že jim dal alespoň lhůtu na vystěhování, aby si někteří z nich mohli zachránit alespoň život (svého bratrance Maximiliána II., podezřelého ze sympatií k protestantům, pro jistotu oženil se svou sestrou, stejnou fanatičkou, a synovce Rudolfa II. a jeho mladšího bratra Arnošta raději nechal vychovat na madridském dvoře - v tomto ohledu byl Rudolf II. stejný prevít jako jeho dvojnásobný strýček, protože pražskému Židovi Maiselovi nechal po smrti zabavit veškerý majetek, přestože mu za života napůjčoval až to pěkné nebylo a k českým protestantům se zachoval stejně věrolomně). Takže, ono je to i o pokrytectví, které má své kořeny v náboženských tradicích a mentalitě - a v tomto směru byli katolíci odjakživa "vzorem" ve všech sviňárnách, včetně aktivní účasti na holocaustu (v Polsku, na Ukrajině i v Bělorusku, v Maďarksku a na Slovensku - viz "Obchod na korze", jeden z prvních oskarových československých filmů). Takže na katolíky musí být přísnost a jihoevropský bordel nebude možné dát do pořádku bez podobných opatření, jaká byla nyní přijata vůči Kypru - ale musí to důsledně pokračovat: v Řecku, Itálii, Španělsku, Portugalsku i Irsku, i kdybychom je měli z eurozóny vyhodit.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 18.03.13 14:33  Jan Hřebíček  jan.hrebicekzavinacaliaweb.cz  (157390)

Daňový ráj - odpověď autora

Dobrý den,

děkuji Vám za příspěvek, zda je článek bulvární nebo jen realisticky hodnotí vzniklou situaci a předvídá, co bude následovat, uvidíme všichni v následujících měsících či letech. Ani slovo o tom, jak by se to mělo dělat v článku není hlavně proto, že je to jiné téma, než hodnocení toho, co se stalo.

Ale pokud tedy chcete, tak především před zavedením jednotného trhu bankovních služeb a možnosti jejich přeshraničního poskytování bylo třeba vyřešit zavedení celoevropského fondu pojištění vkladů, případně pojištění jednotlivých národních fondů pojištění vkladů. Rovněž se předem měla vyřešit problematika celoevropského dozoru nad bankami a rozdělení jeho kompetencí s národními dozory. Až po vyřešení těchto věcí se mohlo přistoupit k jednotné evropské měně euro, ovšem i zde bylo třeba věc drobně "domyslet" a stanovit předem i podmínky návratu k národní měně.

Ale i pokud se výše uvedené neudělalo, bylo třeba neřešit tyto problémy přes kyperský státní rozpočet, který k tomu zjevně není způsobilý, ale ve věci kyperských bank postupovat více "americky". Především zavést pravidlo, že když národní dozor nezvládá dozorovat některou banku, tak že ji přebere dozor ECB, a pokud nezvládá dozorovat větší podíl bankovního sektoru, že ECB převezme veškerý bankovní dozor toho státu včetně dozoru na fondem pojištění vkladů. U problémových kyperských bank bank měla ECB převzít jejich dozor a garantovat vklady do 100 tisíc eur a vklady vložené do těchto bank po vstupu do bankrotového režimu a nechat je vstoupit do bankrotového režimu, v němž by dále normálně fungovaly, jen by vklady a jiné pohledávky nad 100 tisíc eur byly částečně zmrazeny. V rámci bankrotového režimu by proběhla reorganizace, navýšení kapitálu bank z evropských stabilizačních fondů, pokrácení části nepojištěných závazků a banka by začala zase normálně fungovat, jen by byla zestátněná EU a pod dozorem ECB čekající na vhodný okamžik k privatizaci.

Jan Hřebíček

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 18.03.13 17:16  Abik  (157401)

Daňový ráj - odpověď autora

Milý pane Hřebíčku,

na hlavičku jste vskutku neudeřil !

Běžte dělat poradce Klausovi, tomu byste se velmi zavděčil. Ale tomu byste nemohl radit ani ex post ani předem.....

Nicméně, dobře si vzpomínám, jak lidé v ČR stáli fronty před IPB bankou ve strachu před kolapsem a ztrát peněz, jiné banky skutečně zkrachovali - Klausovi hošíci v polovině 90. let rozkradli za  bílého dne bankovní systém ČR za 500 mld. Kč (viz skripta VŠE - prof. Jílek). Tam jste měl radit a znepokojovat se.

Když EU půjčuje, tak požaduje alespoň nějaký způsob nápravy - a to, že politici na Kypru zvolili toto řešení, za to nemůže Merkelová, ani EU ani Klaus !

Příště volte raději jiná témata a hlavně nešiřte poplašné zprávy v headlinech. Je to trapné !

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (4) 18.03.13 11:15  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Co dělat? Zrušit daňové ráje a zavést fiskální unii!

Jinak to ani nejde. Proč bychom si měli nechat líbit, že zhruba 6 % HDP (220 mld. Kč) odplynulo za loňský rok do zahraničí formou převodu zisků a výplatou dividend (na nezdaněné destinace)!  A to je jen údaj za rok 2012!  V předchozích 10 letech to bylo obdobné, i když se původně startovalo "jen" na cca 80 mld. Kč odplynuvšího a zde vytvořeného bohatství - celkem to dělá za posledních 10 let odhadem 1.500 mld. Kč, tzn. 1,5 bilionu Kč, po přepočtu na dnešní kupní sílu přinejmenším 2 biliony Kč, a to je už zhruba polovina ročního HDP!!!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 18.03.13 11:38  Pátek  (157385)

Co dělat? Zrušit daňové ráje a zavést fiskální unii!

zajímavé je, že stejná cifra, tj asi 220 mld kč přiteklo do čr ekonomiky vloni nového kapitálu ze zahraničí.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 18.03.13 10:14  marcus  (14908)

možná to není až tak nezajímavá možnost jak řešit krizi eurozóny

Kdyby se na obdobném postupu dohodla celá eurozóna a provedlo se obdobné zdanění ve všech zemích, tak by to možná byla cesta k řešení krize. Kdyby to zdanění nějak odráželo skutečný "příspěvek dané země k celkové krizi" (míněno Finové by danili třeba jen 2%, ale Řekové třeba 20%), tak by to mohlo být průchozí.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 18.03.13 11:27  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

možná to není až tak nezajímavá možnost jak řešit krizi eurozóny

Moje řeč, gratuluji, pane kolego, k Vašemu zcela přirozenému a logickému úsudku. Možná na ministry financí EU zapůsobil výjimečně pozitivní příklad papežské volby (jako před 2. vatikánským koncilem v roce 1957 - mimochodem, právě tehdy vstupovala v platnost. tzv. Římská smlouva). Doufám, že se tímto směrem vydá celá Evropa - je to tak trochu v duchu toho, co bych nazval "skandinávskou cestou", která se navíc v současné vleklé krizi ukazuje jako nanejvýš životaschopná a efektivní - ať už se podíváme na státní zadlužení nebo na nezaměstnanost. Ať platí bohatí! A hlavně ti nenažraní, kteří svoje peníze ukrývají v daňových rájích, jež je třeba zcela programově a systematicky zničit. Tak, vzhůru do toho a půl je hotovo!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 18.03.13 11:45  Pátek  (157385)

možná to není až tak nezajímavá možnost jak řešit krizi eurozóny

když podle autora článku peníze odejdou do Německých bank, pak by měly být zdaněny i tyto převody nebo spíše vklady v Německu ( vždyt toto umožňuje Německu financovat svoje dluhy zápornými dluhopisy. Pak bych souhlasil...

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (3) 17.03.13 22:49  Anita  (157372)

Začátek konce eurozóny?

Pravdou je, že tohle opravdu může "nastartovat" rozpad eurozóny, rozhodně bude zajímavé sledovat příští kroky...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 18.03.13 09:39  kaktus  (157376)

Začátek konce eurozóny?

Na hloupý článek ve stylu bulváru Blesk či Aha jsou i přihlouplé názory.

Jestliže je Kypr daňovým rájem - nejrůznější podnikavci (rozuměj : s opravdovým podnikáním často nemají mnoho společného) si tu ulévají (často utajené) miliony - tento Kypr je na pokraji bankrotu a chce od EU pomoc !!! cca 100 mld. eur, tak pokud chce půjčit, bude muset udělat opatření, aby si dokázal opět na svůj státní "provoz" prostě vydělat, ALE ZA SVÉ !

Nic víc, nic míň. Kdo tohle nechápe, ať se na finančních webech vůbec nevyjadřuje - dělá ze sebe jen blbce.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 17.03.13 20:27  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (156616)

To bude znamenat pouze odliv kapitálu

No je to bezprecedentní když uvážím že je Kypr daňový ráj a zisky našich firem plynou do jejich bank. Kypr měl padnout a basta. Těch deset procent nic neřeší, tím se dostanou ještě do větších s*aček.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 17.03.13 23:30  Járda  (157096)

To bude znamenat pouze odliv kapitálu

EU to nakonec nejspíš neschválí a nasype jim zrní bez podmínek.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 18.03.13 17:21  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (156616)

To bude znamenat pouze odliv kapitálu

I to je možné jelikož se ostře ozvali Ivani. A že jim tam od Putina drnčí telefony tak o tom ani po tom. On musí také chránit své občany. Možná že je to zrovna to co to zarazilo.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:


Diskuze EU v sobotu rozhodla o rozpadu eurozóny, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi EU v sobotu rozhodla o rozpadu eurozóny

EU v sobotu rozhodla o rozpadu eurozóny - zdrojová stránka k tématu diskuze EU v sobotu rozhodla o rozpadu eurozóny.

Zasílání Denního souhrnu názorů na EU v sobotu rozhodla o rozpadu eurozóny e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu EU v sobotu rozhodla o rozpadu eurozóny.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.