LUCIE VITAMVÁSOVÁ: Euro ano, ale později - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 14 (14)
 
přečíst (2) 22.07.08 10:04  Pavel Hlavín  hlavinzavinaccentrum.cz  (125624)

Článek mimo realitu

Článek je naprosto mimo realitu, je vidět, že autorka žije odtržena od prostých lidí a o jejich život se nezajímá. Jak jinak by mohla napsat, že životní úroveň a koupěschopnost vzrůstá? Drtivé většině klesá, mnoho lidí žije pod úřední hranicí chudoby. Členové ODS, tzv. finanční analytici, předsedové dozorčích rad jistě ne. Těm vzrostla životní úroveň nepochybně, zvláště po deformě. A proč by také mělo být euro zavedeno po deformách? Obojí jsou to rány pod pás poctivě pracujícím lidem. EURO NIKDY!
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 14.08.08 11:48  George Soros  (126329)

Článek mimo realitu

Vážený pane rádobyanalytiku, ještě dříve, než přes vaše rudooranžové vidění světa budete kdákat podobné nesmysly, podívejte se na stránky Českého statistického úřadu. A pak tu chrlete nadávky a vaše sprosťárny, jste ubožák, který přes svou sockomoušskou povahu nedovede nic.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 14.08.08 12:52  Pavel Hlavín  hlavinzavinaccentrum.cz  (125624)

Článek mimo realitu

Jediný kdo tady nadává jste vy a ukazujete tak svou úroveň pravičáka. Nemohu počítat životní úroveň podle tzv. průměru, který vytahují nahoru spekulanti a jiní, kteří přišli k majetku dost pochybně. Jenže to asi nepochopíte. Akorát jste sprostý na lidi, kteří mají jiný názor a kteří na spekulanty vydělávají. O vaší úrovni nadále nebudu diskutovat, je to pod mojí úroveň.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 15.08.08 14:58  George Soros  (126371)

Článek mimo realitu

Někdo je pravičák a někdo zase, podobně jako vy, vidí všechno rudě. Do jeho koceptu "všichni si MUSÍME být rovni, žádné výjimky" se vám nehodí zhola nic. Průměry, statistiky, názory. Vnucujete svou vizi světa jako jedinou správnou a ti, co s vámi nesouhlasí, nazýváte zloději, lháři a vydáváte vaše domněnky za fakta. Nezahazujte se se mnou. Já si s takovými, jako vy rozhodně nechci zadat.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 22.07.08 10:16  ZiIvar*  (121208)

Článek mimo realitu

Souhlas, až na jedno. Pojem "poctivě pracující lid" bych raději nezmiňoval. Nedá se totiž přesně definovat kdo a kolik jich je:-)))
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 22.07.08 10:24  Pavel Hlavín  hlavinzavinaccentrum.cz  (125624)

Článek mimo realitu

Souhlasím s vaší poznámkou, pojem se nedá přesně vyhranit. Měl jsem na mysli lidi, kteří jsou placeni za vytváření hodnot, ne například analýz trhů. Pro takové bude skutečně euro i deformy pohroma. Domnívám se osobně, že její rozsah si zatím nedovedeme představit. Poplatky u lékaře jsou jen začátek.
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 14.07.08 10:14  Tosek  (124449)

Obvyklé módní a zcestné argumenty oblíbené v ODS

Autorčin názor je bohužel jedna zcela zcestný a jednak oficiálně prosazovaný jak vládou, tak ČNB.

1) Hlavním odůvodněním odkladu eura je pro ní čekání na reformy. Prakticky to znamená odklad na neurčito, tedy na pořád. Jako to řešívá policie - případ odloží. Ve skutečnosti není žádný důvod tyto dvě události jakkoli svazovat. Jde o čistě účelové demagogické spojení. Provedení "reforem" není nikdy dokončeno, jde o stálý proces, jeho úspěch nebo neúspěch se vidí až za desítky let. A na ně pak jistě budou chtít čekat. Prostě euro nechtějí, jen to nechtějí z taktických důvodů přiznat.

2) Co za riziko by za současné situace bylo na euru spíše rizikem pro ekonomiku nám raději neprozradí. Proč je také nutné, aby se cenová hladina v České republice více přiblížila zemím eurozóny? Šok z náhlého růstu cen jsme nezažili po přistoupení, nýbrž po růstu světových cen právě nedávno. Nikde se cenová hladina nezměnila kvůli přechodu na euro. Malé zvlnění hladiny nastalo, ale po pár měsících se hladina uklidnila na stejné úrovni.

 

3) Životní úroveň nezajišťuje měna, nýbrž zcela jiné faktory, na nichž má zásluhu stát včetně vlád, i vlád minulých.

 

4) Stejně tak zdravotnictí není nijak vázáno na měnu - spojovat s tím euro nelze. Stejně tak ostatní životní jistoty.

5) Vydává euro za jakýsi poslední náš cíl, ke kterému se musíme 40 let plahočit jako Mojží se svým národem z Egypta do Země zaslíbené. Naopak - je jedním z prostředků, vybavením cesty jako její krajnice i dopravní značení. Můžeme se naparovat, že umíme jezdit i bez značek, ale nemůžeme tvrdit, že se musíme naučit jezdit bez čar, aby se pro nás čáry nestaly rizikem. Stejně se někteří "obávají" zavedení metrické soustavy. Jde čistě o nechuť a obavy z nového. Nic to neříká o tom, jestli se má před ním ještě zvládnout přejít např. na pravostranné ježdění aut, reformu policie nebo zrušit dotace na přesnídávky ve školách.

 

Zavedení eura v Česku by právě bylo velkou oporou pro další reformy, nikoliv naopak.

 

Tvrzení, že "spokojení lidé by se neobávali eura tak jako se v současnosti většina lidí obává, a proto se vyslovuje proti přistoupení k eurozóně", je rovněž zcela bezdůvodné. Někteří spokojení euro odmítli, někteří ho uvítali. Stejně tak nespokojení. Žádná souvis ...

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 26.08.08 12:07  Ullsperger  jiri.ullspergerzavinacseznam.cz  (121105)

Vaše tvrzení nejsou pravdivá

Vaše protiargumenty na argumenty ODS k odložení zavedení tojra mají argumentační hodnotu podobnou a jsou to jen tvrzení. Vliv zavedení eura na hospodářství "malé" země je tak komplexní a z části i nepředvidatelný, že odbýt tento jev jenom několika body je nutně vždycky jen účelové. Tzn. autor z nějakého důvodu přijetí eura vítá, nebo zamítá. Postoj k euru je zjednodušeně řečeno sociální. Ti kdo podnikají a mají většinu prostředků uloženu již v eurech, nebo nějakých aktivech, zejména nemovitostech atd, přijetí eura vítají. Ti, kdo vydělávají jen průměrné zaměstnanecké platy a mají jisté úspory jen v CZK nepochybně na přechod na Euro doplatí.Pro zřízení eura bylo důvodů několik, z nichž publikované státními autoritami jsou obvykle ty pozitivní (snad) pro masu občanů. Nakolik jsou však výhody eura pro život běžného občana zanedbatelné je vidět z u nás občas používaného argumentu, jak je to žůžo jet na dovolenou do zahraničí bez nutnosti vyměnit peníze. Opravdu nevím, jaký životní přínos v tom pan Novák získá. Na druhé straně je však možné pohlížet na zavedení eura (a to plošně včetně Německa a Francie) jako na jistý způsob měny. Po slově "měna" každý obvykle zavětří, jakou kulišárnu stát na své ovečky ušil. A že ji evropsko-unijní tvůrci ušili dost dobře je znát i z toho, že se přechod na euro opravdu běžně s pojmem "měna" nespojuje. Lze si však dát dohromady 2+2, v tomto případě reálný pokles kupní síly populace Německa a Francie ( a to ještě dalece před energetickou a potravinovou krizí, která začala v polovině r. 2007) a opakovaná oficiální prohlášení, že si populace v těchto zemích žije nad poměry, tzn že produktivita (reálná, ne ta papírová) neunese průměrné mzdy a průměrné důchody seniorů. I výše úspor populace byla příliš velká. Opravdu velký nárůst blahobytu v západoevropských zemích. Proč k tomu došlo je však jiná otázka, ve své podstatě dosti ideologická, ale mimo rámec námětu o Euru. Nicméně Vaše tvrzení, že nikde ceny po zavedení eura nestouply není pravdivé. Ceny stouply ve všech zemích a to tak, že čím více bylo horspodářství a lokální měna pod úrovní osy EU Německo-Francie, tím více ceny během několika měsíců po zavedení stouply. Nešlo jen o výkyv, ale o trvalý nárůst. V té první vlně několika měsíců po zavedení nestoupnou na spotřebitelské úrovni jen zvlášť hlídané ceny, jako jsou základní potraviny, benzín, a ceny které jsou plně nebo částečně regulované, jako např. energie atd. Nicméně efektem "průsaku" této dalo by se říci eurové inflace následně do cca. 2 let stoupnou (pomocí rozličných mechanizmů) i ostatní zbývající ceny.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 14.07.08 10:32  Tosek  (124449)

Obvyklé módní a zcestné argumenty oblíbené v ODS

Pro jistotu doplním k:

Malé zvlnění hladiny nastalo, ale po pár měsících se hladina uklidnila na stejné úrovni.

Tj. v rámci běžné inflace, čili: zvýšení cen nastalo, ale stejné, jako bez eura.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 08.07.08 18:13  hellouboys  (121085)

To: autorka

Vážená dámo, nebudu tady rozebírat Váš článek, ale jedno Vám musím sdělit. Vaše úvahy jsou značně zcestné, včetně hodnocení lidí, kteří si neplatí penzijní připojištění. Jejich nejistota je naprosto stejná s mojí, ačkoliv jsem si penzijní připojištění pořídil před deseti lety. V té době měla pětistovka, ač inflační, jěště jakous-takous kupní sílu, což se o ní dnes říci nedá. Státní příspěvek se zhodnocením v současné době nepokryje ani inflaci a po zavedení eura se může stát, že si za příplatek k důchodu nekoupím ani dvě housky. A může se stát, že ani ty housky. Jak známo, penzijní fondy nejsou ze zákona pojištěny a v případě krachu jsou důsledky zcela jasné. To jsou všechno výdobytky sametové revoluce a dnešního "modrého blaha". A myslím si, že bude hůř, protože dobře již bylo. Přesto Vám přeji hodně zdraví a štěstí, abyste se nemusela na důchod od státu a Vaše důchodové připojištění příliš spoléhat.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (4) 27.06.08 15:38  Jiri Ullsperger  jiri.ullspergerzavinacseznam.cz  (124846)

taky vás vítám

euro v českých zemích nejlépe nikdy
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 27.06.08 15:32  Jiri Ullsperger  jiri.ullspergerzavinacseznam.cz  (124846)

také vás vítám

euro radši nikdy v českých zemích !!!
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 27.06.08 15:31  Jiri Ullsperger  jiri.ullspergerzavinacseznam.cz  (124846)

také vás vítám

euro radši nikdy !!!
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 27.06.08 13:47  Vladimír  (123076)

euro

I já Vás Vitám, Lucie.Příspěvek ale za moc nestojí.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:


Diskuze LUCIE VITAMVÁSOVÁ: Euro ano, ale později, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi LUCIE VITAMVÁSOVÁ: Euro ano, ale později

LUCIE VITAMVÁSOVÁ: Euro ano, ale později - zdrojová stránka k tématu diskuze LUCIE VITAMVÁSOVÁ: Euro ano, ale později.

Zasílání Denního souhrnu názorů na LUCIE VITAMVÁSOVÁ: Euro ano, ale později e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu LUCIE VITAMVÁSOVÁ: Euro ano, ale později.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  663.00  +2.16% 
 ČEZ  861.50  -0.98% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 127.50  +1.58% 
 GEN DIGITAL  479.50  -2.14% 
 GEVORKYAN  254.00  -1.55% 
 KOFOLA CS  271.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  874.50  +0.58% 
 MONETA MONEY BANK  95.40  +0.32% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  0.00% 
 PHOTON ENERGY  43.70  -2.67% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.00  0.00% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  -2.17% 
 VIG  738.00  +0.55% 
Komodity online
 Ropa 83.64 USD 02.05   
 Zlato 2302.24 USD 02.05   
 Stříbro 26.63 USD 02.05   
 Káva 206.40 USD 02.05   
 Cukr 19.27 USD 02.05   
 Bavlna 75.56 USD 02.05   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.