Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  08.04.2004 09:21:00

Proventus Finance - souhrn 7.4. na trzích USA (8.4.2004)


Yahoo! a Genentech po špatném dni nadchly

 

Po dni, kdy dominovaly špatné zprávy z Iráku a zklamání z některých výsledků, učinily Yahoo! a Genentech investory o něco šťastnějšími. Yahoo! ohlásilo zisk za první čtvrtletí ve výši 14 centů na akcii, což je o 3 centy více než se čekalo. Společnost zároveň sdělila, že provede štěpení akcii v poměru 2:1. Akcie na after-marketu vzrostly o více jak 10%. Příjmy se oproti minulému roku téměř zdvojnásobily a dosáhly hodnoty 550 milionů dolarů. Důvodem výrazného nárůstu příjmů a zisku je silné obnovení tradiční online reklamy.

Druhou významnou firmou, která včera po zavření trhů ohlásila své výsledky, byl biotechnologický gigant Genentech. Ten ve svém prvním čtvrtletí vydělal 33 centů na akcii, což je o 1 cent více než se čekalo. Příjmy vzrostly meziročně o 30%. Prodeje nového léku na léčbu rakoviny – Avastin dosáhly od únorového zavedení hodnoty 38 milionů dolarů, což je o 11 milionů více než firma čekala.

Jedním z důvodů poklesu během regulérního obchodování bylo nesplnění předpokladů firmou Alcoa, které mělo vliv na celý trh. Technologické tituly ochromilo varování největšího výrobce hard disků Seagate Technology.

Také zprávy z Iráku hovořící o nových bojích amerických jednotek nepřidaly investorům na klidu. DJIA ukončil obchodní den se ztrátou 90 bodů. Nasdaq a S&P 500 zaznamenaly o něco menší procentuální ztráty.

Dnes se uskuteční avizované změny v indexu Dow Jones Industrial Average. Novými členy se od čtvrtka stávají American International Group, Pfizer a Verizon.

Raymond James upgradoval akcie řetězce Lowe’s z „market perform“ na „strong buy“, když citoval pozitivní předpovědi od jeho dodavatelů. Lehman Brothers zvýšil rating akciím pojišťovny Cigna z „underweight“ na „equal weight“ a Banc of America upgradovala akcie The New York Times z „neutral“ na „buy“ na základě očekávání růstu výdajů na reklamu.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

05.04.2007Proventus finance - souhrn 4.4. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
04.07.2006Proventus Finance - souhrn dění na světových trzích v měsíci červnu (4.7.2006) Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
26.04.2005Proventus Finance - souhrn 25.4. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
19.04.2005Proventus Finance - souhrn 18.4. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
12.04.2005Proventus Finance - souhrn 11.4. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec