Cianews.cz (ČIA)
Akcie v ČR  |  05.04.2004 15:57:02

Česká finanční čeká na odborné stanovisko k privatizaci Spolchemie

O vítězi výběrového řízení na 53,73 procenta akcií společnosti Spolek pro chemickou a hutní výrobu (Spolchemie) zatím Česká finanční nerozhodla. "Česká finanční čeká ještě na jedno odborné stanovisko. Jakmile jej obdrží, může záhy rozhodnout o výsledku soutěže," sdělil ČIA tiskový mluvčí České konsolidační agentury (ČKA) Jiří Pekárek. Česká finanční je dceřinou společností ČKA.

Časový údaj, do kdy Česká finanční odborný posudek obdrží, nechtěl Pekárek specifikovat. Podle jeho slov je ve hře nejen výběr konkrétního vítěze z trojice zájemců, ale i zrušení soutěže. Veřejné výběrové řízení na prodej 53,73 procenta akcií Spolchemie vyhlásila Česká finanční letos 28. ledna. Trojici zájemců o koupi podílu tvoří Česká typografie, Dehtochema Bitumat a Via Chem Group.

Ústecká Spolchemie vyrábí kyseliny, hydroxidy, soli, syntetické pryskyřice a barviva. Loni utržila 2,152 miliardy korun, čistý zisk činil 0,8 milionu. Společnost zaměstnává 1085 pracovníků. Dalších 12 procent akcií Spolchemie vlastní Fond národního majetku, zbytek drží drobní akcionáři.

-dtr-, -kaj-

© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.

Česká finanční čeká na odborné stanovisko k privatizaci Spolchemie

Diskuze a názory uživatelů na téma: Česká finanční čeká na odborné stanovisko k privatizaci Spolchemie