Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  22.01.2004 09:33:32

Proventus Finance - souhrn 21.1. na trzích USA (22.1.2004)


Akcie eBay na after-marketu vyskočily nahoru, Dow vzrostl o 95 bodů

 

Akcie internetového prodejce eBay vzrostly po uzavření trhů o více jak 2 dolary poté, co společnost ohlásila za čtvrté čtvrtletí meziroční nárůst zisku o 40%. S výsledkem 24 centů na akcii překonala firma odhad analytiků 22 centů. Jako důvod uvedla eBay silné vánoční tržby. Společnost také zvýšila předpověď zisku a příjmů na tento rok.

Dow Jones industrials uzavřel den se ziskem 95 bodů a Standard & Poor's 500 si připsal zisk 9 bodů. Technologický Nasdaq Composite byl zasažen vlnou varování a ukončil den ve ztrátě která však na konci obchodování nebyla zdaleka tak velká jako v průběhu dne. Jedním z důvodů dnešního růstu bylo velmi dobré představení bank. Dalším důvodem je upgrage společnosti Goldman Sachs ocelářskému průmyslu.

Po uzavření trhů ohlásil své výsledky řetězec kaváren Starbucks. Ten ve svém prvním fiskálním čtvrtletí vydělal 27 centů na akcii, což je o 1 cent více jak se očekávalo. Meziročně se jedná o nárůst o 41%. Výrobce čipů Qualcomm vykázal za své první fiskální čtvrtletí zisk 51 centů na akcii, což znamená meziroční nárůst o 21%. V letošním roce očekává firma nárůst příjmů v pásmu 8-12%. Výrobce softwaru Siebel Systems splnil se ziskem 8 centů na akcii ohdady analytiků. Příjmy meziročně klesly. Investoři však přijali výsledky kladně a poslali akcie na after-marketu o něco výše. Softwarová firma Symantec, která se specializuje na ochranu před viry vykázala se ziskem 34 centů na akcii meziroční nárůst zisku o 42%. Příjmy vzrostly meziročně o 31%. Akcie výrobce digitálních paměťových karet SanDisk klesly o více jak 16%, ačkoliv firma ohlásila téměř zdvojnásobení příjmů. Příčinou pádu akcií je oznámení, že ceny výrobků budou v letošním roce pomalu klesat, což vytvoří nové konkurenty v oboru. Akcie výrobce hard disků Seagate Technology klesly o více jak 20% po ohlášení horších výsledků a varování před cenovou válkou s konkurenty Maxtor a Western Digital.

Člen Dow 30 J.P. Morgan Chase, který v minulém týdnu souhlasil se zaplacením 58 miliard dolarů za Bank One dnes ohlásil zisk 89 centů na akcii, což je o 12 centů více než se očekávalo. Příjmy vzrostly meziročně o 21%. Akcie dnes vzrostly o 1%. Naproti tomu akcie Merrill Lynch, která dnes také překonala očekávání a sice o 17 centů na akcii, dnes klesly o více jak 2%. Lucent Technologies ohlásil zisk 3 centy na akcii, přičemž se očekával zisk nulový. Příjmy vzrostly meziročně o 9%. Akcie však klesly o více jak 6%, když jako důvod je uváděno zklamání při výhledu příjmů.

Počet nově započatých staveb v prosinci dosáhl v prosinci anualizované hodnoty 2,08 milionů, což předčilo očekávání analytiků, kteří předvídali mírný pokles. Uplynulý rok byl pro stavebnictví nejlepším od roku 1978. Toto číslo pomohlo akciím stavebních firem, které vzrostly o více jak 4%.

Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

20.01.2005Proventus Finance - souhrn 19.1. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
19.01.2005Proventus Finance - souhrn 18.1. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
12.01.2005Proventus Finance - souhrn 11.1. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
11.01.2005Proventus Finance - souhrn 10.1. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
05.01.2005Proventus Finance - souhrn 4.1. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec