Patria (Patria Finance)
Investice  |  28.01.2024 08:32:00

Je dobré zůstat zainvestovaný. Hodnotu Bill Gross vidí i v Evropě - Víkendář (video)

Bill Gross, který mimo jiné stál ve vedení společnosti Pimco, se domnívá, že Fed by měl snižovat sazby, pro americkou ekonomiku je podle něj důležité, aby se výnosy desetiletých dluhopisů pohybovaly pod tempem nominálního růstu. Akciový trh je pak podle něj s ohledem na výši reálných sazeb příliš vysoko (viz první část rozhovoru v odkazech pod textem). Ve druhé části mimo jiné hovořil o tom, že i přes vysoké valuace je dobré zůstat na akciovém trhu, ale hledat skutečnou hodnotu.

„Existují akcie s vyšším dividendovým výnosem, které jsou pro mě zajímavější než sedmička populárních technologických titulů,“ uvedl investor. Na otázku týkající se bank odpověděl, že některé akcie z tohoto sektoru drží a nabízí zajímavé dividendové výnosy. Nevlastní ale žádnou ze sedmičky oblíbených technologií, i když Microsoft je podle něj dlouhodobě atraktivní. Zajímavý je pak podle investora „evropský Microsoft“, kterým má být společnost EPAM Systems.

Gross také zmínil společnosti Verizon a AT&T, které podle něj nabízí kombinaci vysokého dividendového výnosu s „nějakým růstem“. I tento segment trhu je podle něj zajímavější než velké technologie, ke kterým se váže i vyšší riziko. K tomu dodal, že jeho pohled je relevantní pro konzervativnější investory. Na otázku týkající se zahraničních trhů odpověděl, že se o ně zajímá, hodnotu vidí i v Evropě a jmenoval v této souvislosti třeba VW. Na Bloombergu pak v souvislosti s vývojem na trzích mimo USA zmínili posilování japonského trhu, které může podle některých názorů souviset i s odlivem peněž z Číny. Bank of America v následujícím grafu porovnává výkony japonského a čínského trhu za posledních dvacet let:

Víkendář: Je dobré zůstat zainvestovaný. Hodnotu Bill Gross vidí i v Evropě
Zdroj: X

Gross se podle Bloombergu proslavil zejména na dluhopisových trzích, investor k tomu dodal, že nyní rozhodně nemá býčí pohled na vývoj na amerických trzích s vládními dluhopisy. Obchoduje ale s opcemi a zajímá se o akcie, které jsou zajímavější i kvůli jejich vyšší volatilitě.

Bloomberg se na závěr ptal na fiskální situaci s vývojem vládního zadlužení. Gross míní, že „dluhopisové trhy Washingtonu nic nediktují, naopak Washington určuje dění na trzích.“ Ani rostoucí deficity a nabídky vládních dluhopisů tak podle experta zřejmě nepovedou k tomu, že trhy „dají Washingtonu lekci“. Rozpočtové deficity přitom bude podle Grosse zvyšovat i demografická situace.

Zdroj: Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688