Patria (Patria Finance)
Investice  |  21.10.2023 14:46:00

Báječní muži na létajících elektromobilech (video)

Zatímco ve světě se stále diskutuje o tom, jak moc dojde k rozšíření elektromobilů na silnicích, jsou lidé, kteří je chtějí dostat do vzduchu. Ředitel společnosti Doroni Aerospace Doron Merdinger tak na Yahoo Finance vysvětloval plány své firmy včetně toho, kdo by podle něj měl být cílovým zákazníkem jeho létajících strojů.

Následující obrázek ukazuje prototyp produktu zmíněné společnosti, tedy elektromobil, který by měl být schopen letu. Podle Merdingera by přitom zpočátku měli být cílovou skupinou „ti, kteří si to mohou dovolit.“ Což by v praxi mělo znamenat, že jde o jedince, kteří jsou schopni a ochotni za takový elektromobil zaplatit přibližně 300 tisíc dolarů.

rrr
Zdroj: Yahoo Finance

Po počáteční fázi by firma měla svou základnu klientů rozšiřovat, podle ředitele ale má už nyní objednávky asi na 370 elektromobilů. Dlouhodobý potenciál produktu by pak podle Merdingera měl být v podstatě „neomezený“, jako příklad využití jmenoval i záchranné složky. Druhý obrázek ukazuje představu o cílové podobě létajícího elektromobilu:

vvv
Zdroj: Yahoo Finance


Co na výše uvedené plány regulátoři? Merdinger se domnívá, že v tuto chvíli je v USA jejich postoj těžké odhadnout, ale Spojené státy jsou v tomto ohledu „pozadu za jinými, a to včetně Evropy či Jižní Ameriky.“ Jeho společnost se nyní snaží s regulátory spolupracovat a věnovat se potřebným certifikacím.

Jak se bude vyvíjet případný trh a konkurence? Podle experta se potenciální konkurenti zaměřují spíše na létající taxíky, jeho firma jde směrem k osobnímu využití a její stroje mají výrazně nižší ceny než ty, které by měly být využívány například jako taxíky. „S tím, kde jsme, jsme hodně spokojeni a limitem je nám jen nebe,“ dodal ředitel.

Stroje Doroni Aerospace přitom mohou létat až do výše kolem 2,5 kilometru, ale podle ředitele je největším zážitkem let ve výšce desítek či stovek metrů. Merdinger k tomu dodal, že takové cestování neničí přírodu tím, že by v ní musely být budovány silnice a cesty, umožňuje si přírodu jen užívat.

Zdroj: Yahoo Finance

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688