Patria (Patria Finance)
Investice  |  10.10.2023 06:33:00

Technologie vhodné do prostředí vyšších sazeb, energetiku podvážit - Citi (video)

Scott Chronert, který působí jako stratég v Citi, se domnívá, že energetika je nyní zralá na podvážení. Naopak globální technologie se nachází v bodě, kdy již začaly být atraktivní. Stratég na CNBC také uvedl, že globální technologie jsou vlastně do značné míry ty americké. Ty pak v poslední době prošly určitou korekcí, jejich fundament se ale nezhoršoval. Ve výsledku to přispívá k jejich zmíněné atraktivitě.

O technologiích a růstových akciích obecně se často říká, že jsou citlivější na růst sazeb než zbytek trhu. Chronert ale na CNBC vysvětloval, že velké technologie mají obecně menší zadlužení a také vysoký poměr toku hotovosti k dluhům. To pak podle experta zvyšuje jejich odolnost v prostředí rostoucích sazeb.

Ohledně mezinárodní alokace Citi tvrdí, že je dobré nadvážit evropské trhy mimo Velkou Británii a rozvíjející se trhy. U Spojených států a Japonska má doporučení neutrální. Americkým akciím by pak pomohlo dosažení vrcholu na výnosech desetiletých vládních dluhopisů, které se také podle stratéga už blíží. Zmíněné doporučení u energetiky se pak opírá o predikce obratu na cenách ropy, které se podle stratéga již mohou na svém vrcholu nacházet.

O energetice hovořil na Yahoo Finance analytik společnosti Truist Neal Dingmann. Podle něj její investiční atraktivitu nyní neovlivňují ceny ropy tak moc, jak by se někteří mohli domnívat. Ve srovnání s předchozími roky totiž v tomto sektoru došlo k výraznému poklesu zadlužení a firmy tu také snižují své investiční výdaje. Jejich volný tok hotovosti tedy nemusí jít v takové míře na dluhovou službu a na investice.

Analytik uvedl, že pokud by ceny ropy měly dál růst a dostat se nad 100 dolarů za barel, nejatraktivnějšími firmami v energetice by pravděpodobně byly skutečně ty, které jsou na ceny této komodity nejcitlivější. Pokud by se ale ceny ropy měly stabilizovat či mírně klesnout, atraktivita se bude odvíjet zejména od provozní efektivity společností. Expert pak zmínil ConocoPhillips a Diamondback Energy. Zajímavá podle něj může být i Permian Resources Company, a to díky svému růstu a „návratnosti pro akcionáře, která by mu měla odpovídat.“

Zdroj: CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Po   6:03  Sazby mohou jít stále dolů už v červnu - Citi (video) Patria (Patria Finance)
Po   1:00  Tesla v problémech. Akcie od začátku roku klesly o 41 % Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Ne 10:47  China's industrial profits up 4.3% in Q1 China state infooffice (scio.gov.cn)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688