Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  24.09.2023 08:15:00

Pro X musí Musk najít jiné zdroje příjmů, Tesla bude investovat po celém světě - Víkendář (video)

Na trhu autonomních taxíků bude platit, že vítěz bere vše a tím vítězem bude Tesla. Pro CNBC to uvedla Cathie Wood z ARK Invest, která právě této oblasti připisuje dvě třetiny hodnoty akcií odhadované na 1400 dolarů v roce 2027. Walter Isaacson pak na CNBC hovořil o zájmu řady zemí o vybudování továrny Tesly a její snahu o vytvoření univerzální výrobní platformy. Poté se mimo jiné zaměřil i na Muskův cíl mít pod kontrolou celou výrobní vertikálu.

Podle novináře chce mít šéf Tesly pod kontrolou celou výrobní vertikálu. Tudíž bude po celém světě „hodně míst, kde bude investovat.“ Následoval dotaz týkající se Twitteru, respektive X a možných změn podnikatelského modelu této společnosti. Podle novináře zde Musk nechce být závislý na příjmech z reklamy, tudíž je možný posun směrem k placeným uživatelům. A známy jsou jeho cíle na vytvoření platební platformy, které se nyní prolínají s budoucností X.

S příjmy z reklamy souvisí i to, že „její zadavatelé nechtějí být na platformě, která je někdy hodně kontroverzní či dokonce toxická“. Sám Musk přitom podle novináře někdy kontroverzi vzbuzuje. To může být další motivace k tomu, aby se společnost X posunula směrem k placenému modelu. „Musí najít jiné příjmy než ty z reklamy,“ uzavřel expert.

O Tesle a celém odvětví hovořil na CNBC i Brian Sponheimer z Gabelli Funds, a to v souvislosti se stávkami v americkém automobilovém průmyslu. Podle investora chtějí odbory „něčeho dosáhnout“, protože již řadu let se jim to nepovedlo. Jejich cílem je „vyhlášení vítězství“ a akciové trhy zatím na celou věc „reagují racionálně, ceny se téměř nepohnuly.“

Sponheimer připomněl, že tradiční automobilky nyní hodně investují do vývoje a výroby elektromobilů, jeho společnost tak radši hledá atraktivní investice v oblasti dodavatelů. Příkladem může být Dana Corporation, která má podle experta vazbu na růst trhu s elektromobily, ale je zároveň produktově i geografickydiverzifikovaná.

Ohledně Tesly investor uvedl, že ta má nyní ve srovnání s jinými automobilkami v USA nákladovou výhodu díky automatizaci a tomu, že její zaměstnanci nejsou organizovaní v odborech. Investor přitom uvedl, že v továrnách Tesly se nyní průměrná hodinová mzda pohybuje kolem 45 dolarů, zatímco ve Fordu a GM se blíží k 70 dolarům.

Zdroj: CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688