Inzerce (Inzerce)
Investice  |  21.09.2023 22:57:49REKLAMA

Co se dělo na zasedání Fedu a co jsme se naučili od Ondřeje Hartmana?

Včera proběhlo živé vysílání na YouTube kanálu XTB ve spolupráci s jedním z nejúspěšnějších traderů v Česku a na Slovensku, Ondřejem Hartmanem. Hlavním tématem vysílání byly zóny Supportů a Rezistencí. Na toto vysílání navazoval živý komentář s analytiky XTB a hostem Janem Berkou – zde jsme se zaměřili na rozhodnutí FOMC o úrokových sazbách.

Co přesně zaznělo ve vysílání s O. Hartmanem?

Trading není jednoduchá záležitost, neboť vyžaduje mnoho úsilí, trpělivosti a vzdělávání. Právě proto se Ondřej rozhodl ve spolupráci s XTB vytvořit sérii živých vysílání , ve kterých se pokusí pomoci začínajícím i pokročilým traderům orientovat se na trhu a naučit je využívat své nejoblíbenější nástroje. Jak sám Ondřej říká v úvodní epizodě této série, rád by pomohl někomu zlepšit život, jelikož se jedná o jeho TOP 5 nástrojů, které on sám řadu let využívá, a to velice úspěšně.

Hlavním tématem večera byly již zmíněné Supporty a Rezistence (zkráceně S/R zóny). Ondřej ve vysílání vysvětluje, co to vůbec jsou S/R zóny, jak je využít v praxi a identifikovat ty správné. Po vysvětlení základů se vrhne na strategie obchodování s těmito zónami a naváže praktickými ukázkami obchodů.

Na úplný závěr zodpovídá Ondřej dotazy diváků, kteří měli možnost klást otázky pomocí komentářů přímo v živém vysílání. Zajímavé otázky přinesl také Vladimír Holovka, obchodní ředitel XTB, který celé vysílání moderoval.

Co přineslo zasedání FOMC?

Tradičně nejočekávanější událostí pro investory z celého světa je zasedání FOMC (americké centrální banky). To se uskutečnilo právě včera a celý záznam živého vysílání XTB k této významné události si můžete přehrát na YouTube kanálu XTB Česká republika a Slovensko. Zasedání přineslo pro investory nové zajímavé zprávy – spolu s rozhodnutím o sazbách byly totiž zveřejněny také další důležité informace, jako jsou ekonomické prognózy a tzv. dot chart, který ukazuje, kde členové bankovní rady vidí úrokové sazby v příštích letech.

Zatímco sazby byly dle očekávání ponechány na předchozích úrovních v rozmezí 5,25-5,5 %, makroekonomické prognózy byly jestřábího charakteru, což způsobilo okamžitý pokles na trzích – index S&P 500 nakonec v reakci na zasedání uzavřel seanci o 0,94 p.b. níže. Prognóza HDP pro rok 2023 byla zvýšena na 2,1 % z červencové prognózy 1 %, zatímco růst v roce 2024 se očekává na úrovni 1,5 % oproti předchozí prognóze 1,1 %. Inflace měřená indexem PCE byla pro letošní rok revidována mírně nahoru o 0,1 p.b. a pro rok 2025 o 0,1 p.b. na 3,3 %, resp. 2,3 %. Jádrová inflace byla revidována mírně do kladnějších hodnot, ale největším překvapením byly projekce sazeb spolu s dot chartem.

Po zasedání pokračovala tisková konference, na které guvernér Jerome Powell nadále naznačoval, že inflace se stále nachází výrazně nad 2% cílem a zůstává dobře ukotvena. Dále dodal, že růst HDP překonal očekávání a spolu se spotřebitelskými výdaji zůstává velmi silný. Také trh práce zůstává napjatý a míra nezaměstnanosti je stále nízká. Dále dodal, že v případě potřeby jsou ochotni zvýšit úrokové sazby a většina tvůrců měnové politiky se přiklání spíše k dalšímu zvýšení sazeb ještě v tomto roce.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688