Inzerce (Inzerce)
Investice  |  20.09.2023 10:30:00, aktualizováno 13.11.2023 08:01:25REKLAMA

Jak flexibilně financovat vaše podnikání mimo banku?

Při hledání cizího kapitálu se podnikatelé primárně obrací na řešení u bank. Nejen náročné finanční podmínky, ale i další administrativní komplikace v bankách řadu úvěrových žadatelů buď odradí, nebo jednoduše nesplní odlišné byrokratické parametry pro získání úvěru. Přesně v takovém případě může být vhodné se poohlédnout po jiných možnostech financování. V dnešní době existuje řada nebankovních společností, které poskytnou potřebné finanční prostředky na vaše podnikání, a to i za výrazně kratší dobu než banky, přitom se službami na úrovni privátního bankovnictví. Takovým příkladem může být právě P2B platforma RONDA INVEST. Jaké všechny výhody může mít financování právě u takového nebankovního subjektu?

V době rostoucích cen téměř ve všech oblastech ekonomiky se běžně stane, že se překročí rozpočty a je potřebné hledat úspory a nastavit flexibilní strukturu úvěrů. Jednou z výhod financování u RONDA INVEST je, že klientům dáváme větší volnost oproti bankovnímu financování. Zejména u developerských projektů, na které se specializujeme, nelpíme na generálním dodavateli nebo předprodejích. To umožňuje klientům pružněji reagovat na změny, výrazně ušetřit na nákladech a udržet projekty v černých číslech “, uvádí Lukáš Blažek, obchodní ředitel společnosti RONDA INVEST a dodává: „Žádný účel čerpání úvěru, pokud je v mezích zákona, pro nás není na blacklistu. Každou relevantní žádost posuzujeme s řádnou péčí ať už je klient z jakéhokoliv oboru. U nás může navíc v rámci jedné úvěrové linky klient vyřešit i více různorodých účelů najednou – provozní financování, refinancování nákladnějších úvěrů, neúčelové prostředky pro rezervu v podnikání a další. Záleží nám na prosperitě klientů, aby z poskytnutého úvěru dále profitovali.

Podnikatelská aktivita je zejména v dnešní recesní době významným stimulem k růstu HDP, snížení inflace, úvěrových sazeb, a tudíž obnově ekonomické výkonnosti. Podnikatelé musí při žádosti o úvěr u banky doložit svou podnikatelskou historii, čisté výpisy z úvěrových registrů, referenční projekty a často plán cash-flow. Dále je posuzována hodnota nemovitosti a vhodnost nemovitosti, kterou se úvěr zajišťuje. Ani když vám žádný z těchto aspektů nebrání ve schválení úvěru, jeho vyřízení u banky může trvat neúměrně dlouho. Přesně v takovém případě může být vhodné se poohlédnout po jiných možnostech financování.

Úvěrový proces nebankovních společností je sice podobný tomu bankovnímu, s tou výhodou, že je výrazně flexibilnější. „V RONDA INVEST jsme schopní řešit to, co banky řeší až u výrazně větších objemů, typicky například nákupy v dražbách, nebo nákupy obchodního podílu společností, které vlastní nemovitý majetek. Oproti bankám si zde ušetříte nadbytečné papírování. Co lze, snažíme se vyřídit online v případě, že to sám žadatel preferuje. Neslevujeme přitom z kritérií, která naši risk manažeři pečlivě prověřují u každého žadatele o úvěr. Jak se říká, čas jsou peníze a naší prioritou je poskytnout peníze k realizaci podnikatelských záměrů v co nejkratším čase, i do 10 dní od zažádání, pokud má žadatel zkompletované všechny podklady ,“ doplňuje Lukáš Blažek.

 

Zásadní zůstává komplexní zhodnocení záměru klienta, pochopení rizik realizovaného projektu, kvalitu a likviditu zajištění, solventnost klienta a další. Dobře promyšlené podnikatelské projekty počítají, zejména v dnešní turbulentní době, s riziky a dávají tak smysl i s dnešními vyššími úrokovými sazbami, cenami energií a přetrvávající tržní nejistotou. Z takových situací je dokonce možné profitovat ještě efektivněji.

Nebankovní společnosti mohou i refinancovat bankou poskytnutý úvěr za výrazně přátelštějších podmínek. „Nejčastěji k nám přichází klienti, kteří narazili na nepružnost bank a potřebují přenastavit podmínky úvěrů tak, aby více reflektovaly vnější prostředí. I takové klienty samozřejmě pečlivě analyzujeme a financujeme pouze projekty, které splňují naše požadavky co do reálnosti záměru. Velký důraz klademe na zajištění a na to, aby se nemovitosti nacházely v lokalitách s velkou likviditou, nebo značným růstovým potenciálem. Nefinancujeme konsolidace špatně splácených dluhů,“ tvrdí Lukáš Blažek.

Na úvěr u Rondy dosáhne například i podnikatel, jehož příjem je velmi nepravidelný, přitom obsahuje jednorázově objemné sumy, kterými výrazně přesahuje zaměstnance s pravidelným fixním příjmem. Takový žadatel by přitom u banky byl zamítnut z důvodu nepravidelného cashflow.

V RONDA INVEST si zkušený tým úvěrových specialistů s letitou praxí v odvětví nemovitostí zakládá na bezpečnosti, důvěryhodnosti a dlouhodobosti partnerství, které zavdává opakovaným obchodům. Ty jsou navíc schopni uzavřít ještě rychleji než při prvním kontaktu. Díky rozsáhlé IT podpoře a automatizaci je čerpání úvěru v porovnání s bankovním procesem procházka růžovou zahradou.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688