Patria (Patria Finance)
Investice  |  18.09.2023 06:13:00

Citi neprávem opomíjená - Mayo (video)

Na akcie Goldman Sachs nyní nedoléhají ani tak obavy z vnitřní kultury banky, jako úvahy o dalším vývoji cyklu na kapitálových trzích. Pro CNBC to uvedl Mike Mayo z Wells Fargo Securities (viz první část rozhovoru zde), ve druhé části se věnoval mimo jiné i akciím Morgan Stanley a na Bloombergu tomu, proč tak zaostávají akcie Citi.

Následující graf porovnává výkony akcií Goldman Sachs s celým odvětvím. Finanční sektor jako celek je za poslední rok mírně v plusu, akcie banky ztrácí necelá 3 %:

mayo1
Zdroj: Youtube, CNBC

Na CNBC k tématu obav z vnitřní kultury a změn v bankách poukázali na to, že v Morgan Stanley se již nějaký čas řeší to, kdo bude stát v čele banky. To by mělo investory zajímat mnohem více než dění v Goldman Sachs. Na otázku, zda je to tím, že „jde prostě o Goldman Sachs“, Mayo odpověděl, že ředitel Morgan Stanley, James P. Gorman, nebyl mezi investory oblíben už před deseti lety. Nelíbil se jim mimo jiné jeho styl vedení a někteří z nich tak z tohoto důvodu nechtěli akcie banky vlastnit. Následující graf porovnává výkony akcií této banky s Goldman Sachs:

mayo2
Zdroj: Youtube, CNBC

Mayo byl hostem i na Bloombergu, tam se zaměřoval hlavně na Citi. U ní je podle něj otázkou, proč tak zaostává za dalšími. Domnívá se, že zde hraje významnou roli regulace a přicházející změny v této oblasti. Ty by se totiž mohly této banky dotknout výrazněji kvůli „její expanzivní globální struktuře“. Jinak je podle experta těžké vysvětlit zaostávání akcie a její cenu, kteráse pohybuje kolem 40 dolarů.

Analytik zmínil, že Citi se nijak nedotkla krize v sektoru menších bank a ani tenze kolem UBS. Její dluhopisy si pak letos vedou nejlépe ze všech v bankovním sektoru. Akcie se přitom odtrhla jak od amerických bank, tak od těch evropských, kterýchse po určitou dobu držela. K tomu má Citi podle experta velmi vysokou vnitřní efektivitu, silnou rozvahu a za cenu 40 – 41 dolarů na akcii se vyplatí titul kupovat.

Mayo má za to, že Citi nesáhne na svou dividendu, je ale možné, že kvůli novým regulačním požadavkům sníží odkupy. Při současných cenách akcií by přitom podle něj měla banka kupovat své akcie ve velkém právě proto, že jsou tak podhodnocené.

Zdroj: CNBC, Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688