Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Investice  |  12.09.2023 11:24:36

V extrémních situacích vznikají nejlepší nápady, říká ex-yahoo a investor Marvin Liao. Z USA přijede inspirovat investory na konferenci Engaged Investments

Investoval do více než čtyř stovek startupů, je partnerem v několika investičních fondech a je vyhlášený mentor zakladatelů po celém světě. Řeč je o Marvinu Liaovi. Tato výrazná osobnost ze Silicon Valley tvrdí, že nejlepší startupy se dají poznat podle svých zakladatelů, kteří se umějí rychle rozhodovat. A to nejlépe pod tlakem a v extrémních situacích. Právě v nich se lidé dozvědí nejvíc o svém pravém já. O své zkušenosti a podnětné myšlenky se Liao přiletí na podzim podělit také s účastníky investiční konference Engaged Investments v Praze.

Exkluzivní akce je pro všechny investory, které zajímá investování do technologických startupů v rané fázi vývoje. Pátý ročník konference, kterou pořádá investiční skupina DEPO Ventures, proběhne 24. a 25. října v historických prostorách Kaiserštejnského paláce.

Investiční guru zavítá do Prahy

Marvin Liao je partnerem společnosti Diaspora VC, která investuje do začínajících evropských zakladatelů startupů podnikajících v USA. Předtím byl partnerem venture kapitálového fondu 500 Startups, kde vedl akcelerační program a během šesti let investoval do více než čtyř stovek startupů v počáteční fázi z rozličných oborů a různých částí světa. Více než deset let působil ve společnosti Yahoo! jako vedoucí pracovník. K jeho hlavním úkolům patřilo rozvíjení byznysu v Asii, Evropě, Latinské Americe i ve Spojených státech.

 

V současnosti působí Marvin Liao v investičních výborech či poradních sborech několika fondů rizikového kapitálu. Je také mentorem v mnoha akceleračních programech po celém světě. Je nadšeným „tsundoku“, tedy zapáleným sběratelem knih a vášnivým čtenářem. A také porotce týdenní online show Silicon Valley Squares, kde podnikatelé představují své projekty a dostávají okamžitou zpětnou vazbu od zkušených investorů a osobností ze Silicon Valley.

Liao má jasno, jak rychle poznat dobré zakladatele startupu. „Příliš dobře si nevedou přehnaně arogantní zakladatelé. Je rozdíl mezi tím být sebevědomý a být arogantní. Na jednání to umím velmi rychle vycítit. Dalším signálem jsou zakladatelé, kteří váhají s rozhodnutími a zbytečně vše analyzují, zatímco jim byznys protéká mezi prsty. Nemluvím o tom, že by měli být lehkovážní a unáhlení, ale ve světě startupů nelze dělat rozhodnutí až ve chvíli, kdy mám sto procent informací. Někdy je potřeba věci rozseknout mnohem dříve,“ řekl přednedávnem. Doplňuje, že nejlepší zakladatelé tráví většinu času návštěvami u zákazníků.

Dva dny plné inspirace, networkingu a investičních příležitostí

Program konference je letos rozdělen do dvou dnů. První den bude věnován Veletrhu startupů, během něhož se představí několik desítek startupů od zúčastněných investorů. Zakladatelé budou mít možnost prezentovat své inovativní projekty a bezprostředně komunikovat s potenciálními investory. Malé expo dá prostor pro představení investorům a partnerům konference, na stáncích se představí také andělské networky či fondy rizikového kapitálu.

Druhý den konference bude na rozdíl od úvodního dne určen primárně investorům. Nabídne panelové diskuse a rozhovory, jejichž cílem je otevřít aktuální témata, která ovlivňují svět venture kapitálu. Dají se očekávat rozmanité a inspirativní debaty od zkušených a prestižních investorů z řad českých i zahraničních fondů, jako je například J&T Ventures, Presto Ventures, Credo Ventures, OTB Ventures a další.

Vedle panelových diskusí budou v menších sálech probíhat workshopy a kulaté stoly, které se zaměří na konkrétní oblasti, jako je například deep tech, defence tech, impact tech nebo space tech, a umožní účastníkům aktivní zapojení. Jelikož je získávání a prohlubování kontaktů ve startupovém světě velmi důležité, nebudou chybět networkingové příležitosti, které usnadní kvalitní aplikace Brella, řízený speed dating, reverse pitch a investorská večeře na závěr druhého dne konference.

Více informací ke konferenci a prodej vstupenek je na webových stránkách konference Engaged Investments.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688