AAA Auto (AAA Auto)
Akcie v ČR  |  01.09.2023 11:02:06

Skupina AURES Holdings prodala v létě rekordních 17 787 automobilů


Letošní letní sezóna byla pro skupinu AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna, jednou z vůbec nejsilnějších v 31leté historii společnosti. Skupina za dva měsíce prodala 17 787 automobilů a pokračuje tak v ataku na vůbec nejsilnější prodejní rok. Tyto výsledky podpořil i fakt, že společnost poskytla českým zákazníkům prověření všech vozidel od Cebia ve své nabídce zdarma. Nově nabídne stejnou službu i na Slovensku díky spolupráci s IRIS DENT, provozovatelem Registru provozních záznamů vozidel.

Prodeje zvyšují i transparentní informace o stavu nabízených automobilů z odborných databází

„Letošní rok je doposud pro naši společnost z hlediska prodejních výsledků rekordní a letní prodejní výsledky tomu výrazně dopomohly. Rostoucí zákaznická základna je spojena se spokojeností zákazníků, a tomu pomáhá i otevřená komunikace. Již na jaře jsme našim klientům v České republice poskytli prověření všech nabízených vozidel od Cebia zdarma, nyní na to navazujeme i na Slovensku díky spolupráci s Registrem provozních záznamů vozidel. V AAA AUTO dbáme na kvalitu a bezpečnost nákupu vozů, které nabízíme k prodeji, proto nemáme co skrývat. Jsme první prodejce ojetých vozů, který začal poskytovat takové prověření pro všechny nabízené české a slovenské vozy. Vnímáme to jako další krok ke zvýšení standardů při nákupu a prodeji na trhu ojetých vozů," říká Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna. 

Za poslední dva měsíce skupina prodala v České republice, na Slovensku a v Polsku 17 787 automobilů, čímž se tato letní sezóna zařadila mezi vůbec nejsilnější v její jedna třicetileté historii. Srpen byl historicky vůbec nejsilnějším, červenec pak druhým nejsilnějším v porovnání se stejnými měsíci v minulých letech. Největší zájem je stále o benzínové automobily, které se prodávaly z 57 %. Nadále ale rostl zájem i o alternativní paliva. Hybridů se ve skupině prodalo meziročně jeden a půl krát více, vozů s elektromotory dokonce více než šestinásobek. „Je jen málo prodejců elektromobilů, zejména na sekundárním trhu, co se o oblast zajímá více, než jak co nejlépe nakoupit a prodat. My chceme svým klientům ukázat, že této oblasti skutečně rozumíme a při výkupu využíváme nejpokročilejší a nejvyspělejší technologie. Jako jediní na sekundárním trhu u vykupovaných ojetých elektromobilů provádíme sofistikovanou profesionální diagnostiku akumulátorů všech modelů, které nabízíme. Každý zákazník najde stav baterie již při prvním vyhledávání vozu na webu. Je to náš další krok, jak od počátku obchodovat s elektromobily na sekundárním trhu co nejtransparentněji,“ doplňuje Karolína Topolová.

Nejprodávanějšími automobily byly v Česku Škodovky s modely Octavia (10,5 %), Fabia (7,1 %) a Superb (2,9 %). Na Slovensku zákazníci jednoznačně preferovali Škodu Octavia (7,9 %) a v Polsku tradičně Opel Astra (5,1 %). S ohledem na rostoucí životní náklady se v létě zvýšil zájem o hatchbacky, které Češi kupovali v 28 % případů. S 27 % zůstaly v těsném závěsu kombíky, třetí jsou již tradičně velmi oblíbená SUV (22 %). 29 % prodaných aut v tuzemsku mělo automatickou převodovku, 24 % v stříbro-šedé barvě, 16 % mělo náhon na všechna čtyři kola a 37 % mělo parkovacího asistenta.


Lucie Brychtová
PR Manager


AURES Holdings

Skupina AURES Holdings letos slaví již 30 let na trhu. Provozuje síť téměř šedesáti poboček v České republice, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku, v Německu a v Nizozemsku. Za dobu své existence obsloužila již přes 2,8 milionu zákazníků. Skupina prodá ročně 90 000 vozů a je tak největším prodejcem ojetých aut ve střední a východní Evropě. Prodává také zánovní vozy pod obnovenou značkou Mototechna. Na západních trzích působí prostřednictvím společnosti Driverama.

Společnost se pravidelně umisťuje v žebříčcích CZECH TOP 100 a Českých 100 nejlepších. Pro roky 2017 a 2018 byla držitelem prestižního ocenění Superbrands a umístila se na 2. místě v celoevropské soutěži European Business Awards 2016/2017. Generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings Karolína Topolová se v roce 2020 umístila v anketě Top Ženy Česka na 1. místě v kategorii manažerek a vloni v tomto žebříčku vstoupila do Síně slávy.

Skupinu vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners.

Více informaci na: www.auresholdings.eu

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688