Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  11.08.2023 11:42:30

Čínský technologický gigant Huawei hlásí v první polovině roku 2023 vlažný růst příjmů ze spotřebitelské elektroniky

Čínský technologický gigant Huawei v pátek oznámil 2,2% meziroční nárůst tržeb ze spotřebitelského podnikání za první polovinu roku. Mírný růst přichází spolu s pomalejším hospodářským oživením Číny a americkými sankcemi vůči společnosti, které začaly v roce 2019.

S 103,5 miliardy juanů (14,27 miliardy dolarů) v prvních šesti měsících roku 2023 byly příjmy z divize spotřebitelské elektroniky Huawei méně než poloviční, než segment vygeneroval ve stejném období v letech 2019 a 2020. Tempo růstu o 2,2 % bylo také pomalejší než celkový nárůst tržeb společnosti o 3,1 % na 310,9 miliardy juanů v první polovině roku.

Podnikání v oblasti ICT infrastruktury společnosti Huawei, které zahrnuje výnosy z operátorských a podnikových služeb, nejvíce přispělo k celkovým výnosům s 167,2 miliard juanů za první polovinu roku. Cloudové služby přinesly tržby ve výši 24,1 miliardy juanů, zatímco inteligentní automobilová řešení – jejichž produkty zahrnují technologie pro nová energetická vozidla – zaznamenala v prvních šesti měsících roku 2023 tržby ve výši 1 miliardy juanů.

Huawei má vlastní značku elektromobilů Aito, která tvrdí, že díky partnerství vyrobila 100 000 vozidel za 15 měsíců. Tyto prodeje se obecně počítají jako součást spotřebitelského podnikání. Spotřebitelský segment je jedinou jednotkou s meziročními srovnatelnými údaji, protože Huawei začal vykazovat rozdělení příjmů podle cloudu a dalších odvětví až koncem loňského roku.

Společnost Huawei oznámila výrazný nárůst čisté ziskové marže o 15 % v první polovině roku oproti 5 % v období před rokem. Společnost přisuzovala zlepšení lepším systémům řízení a ziskům z prodeje určitých podniků, které ale nespecifikovala.Společnost také pokračovala ve svém úsilí zpeněžit umělou inteligenci tím, že v červenci uvedla na trh model umělé inteligence pro zlepšení bezpečnosti a efektivity těžebních operací.

Celkové tržby za druhé čtvrtletí vzrostly meziročně o 4,8 % na 178,8 miliardy juanů – nejrychlejší tempo od pouhého čtvrtého čtvrtletí roku 2022, podle výpočtů CNBC.

Zdroj: CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688