Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  28.07.2023 14:26:51

Šéf Nissanu vidí po propadu poptávky klíč k prolomení „náročného“ čínského trhu

Generální ředitel Nissanu Makoto Uchida řekl, že japonská automobilka potřebuje rychle přinášet nová vozidla na stále přeplněnější čínský trh. Uchida ve středečním rozhovoru pro Tanvir Gill z CNBC řekl, že společnost by se měla zaměřit na současné zákazníky Nissanu "včasným uvedením vysoce hodnotných produktů, které jsou stejne konkurenceschopné jako rychle rostoucí místní značky, za atraktivní cenu."

Začátkem tohoto roku Nissan oznámil rané plány na elektrické SUV zaměřené na Čínu a hodlá uvést na trh další modely, jako snahu společnosti přetrvat klesající podíl na trhu a zpomalující prodej. Řekla, že další podrobnosti o své střednědobé sestavě budou zveřejněny na podzim. V Číně společnost čelila zvláštní konkurenci domácí společnosti BYD, zaměřující se na elektrická auta, sedany a SUV vozy.

Nissan ve středu oznámil čistý zisk za poslední čtvrtletí ve výši 105,5 miliardy jenů (751 milionů dolarů), což překonalo očekávání a zaznamenalo prudký meziroční nárůst. Společnost uvedla, že ačkoli tržby v Číně klesají, zaznamenala silný růst v jiných regionech.

„Klíčem je, že naše podnikání zahrnuje celý hodnotový řetězec včetně získávání dílů, projektování, vývoj, výrobu, prodej a poprodejní služby. Takže tohle je naše síla,“ řekl Uchida pro CNBC. „Čas uvedení na trh... bude klíčovou položkou. A rád bych ještě jednou zdůraznil, že máme silné místní aktivum,“ řekl a dodal, že to Nissanu umožní plánovat udržitelný růst v Číně za „nepříznivých okolností“.

Uchida řekl, že Nissan sice celosvětově nezvítězil ve velkém měřítku, ale jeho 13 let prodeje elektrických vozidel mu umožnilo nahlédnout do chování spotřebitelů a přijal informovaná rozhodnutí, jako je vývoj výrobního závodu pro polovodičové bateriové články, které jsou podle něj nižší. Polovodičové bateriové články jsou známy pro jejich schopnost rychlého nabíjení což konkuruje pomaleji nabíjecím lithium-iontovým bateriím.

Nissan také po měsících jednání oznámil konečné, znovu projednané podmínky svého dlouhodobého partnerství s Renaultem. Nissan investuje 663 milionů dolarů do Ampere, EV jednotky Renaultu, což je podle Uchida reakcí na zesílenou konkurenci a tlak na dodržování přísnějších předpisů v Evropě.

Zdroj: CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688