Patria (Patria Finance)
Investice  |  19.07.2023 09:38:57

Jim Cramer nevidí recesi na obzoru, říká, že předpovědi "prostě neobstojí pod pečlivým dohledem"

Jim Cramer pro webCNBC v úterý prohlásil, že si nemyslí, že předpovědi toho, že recese je hned za rohem, mají velkou váhu.

Při pohledu na již zveřejněné výsledky velkých firem Cramer uvedl, že několik hráčů v klíčových sektorech - včetně výstavby domů, bankovnictví, cestování a nadále volného času - ukazuje, že recese nemusí být tak nevyhnutelná, jak si někteří mohou myslet. "Ti, kteří lpí na představě, že se chystáme vstoupit do recese, musí najít všechny tyto příklady skličující, ne-li depresivní," řekl Cramer. "Ale výsledková sezóna ukázala, že teze o recesi prostě neobstojí pod drobnohledem, i když nám tolik takzvaných expertů tvrdí opak."

Cramer uvedl, že zpřísnění politiky Fed mělo nejvíce zasáhnout stavitele domů, ale místo toho si vedli dobře kvůli nedostatku bydlení. Pak poukázal na letecké společnosti, které nazval součástí "bouřlivého býčího trhu", jako na další indikátor, že recese nemusí přijít. Cramer také poznamenal, že PepsiCo nezaznamenala pokles, i když zvýšila své ceny.

"Stačí říct, že byste neměli mít tento vývoj tomto bodě cyklu zvyšování sazeb," řekl Cramer. "Když Fed zpřísní, očekáváme, že rozdrtí obchod, a to se ve skutečnosti nestalo." Cramer uvedl, že mnoho předních bank v zemi - včetně JPMorgan Chase, Wells Fargo a Morgan Stanley - vykázalo skvělé čtvrtletí, ale Bank of America, jejíž příjmy překonaly očekávání, byla obzvláště pozoruhodná. Tento bankovní boom by podle Cramera nebyl možný, pokud by spotřebitelé nebyli zaplaveni hotovostí.

"Pokud by medvědi měli pravdu o nevyhnutelné recesi, bylo by to naopak: spoutaný spotřebitel, bez hotovosti a visící za konečky prstů," řekl. " Platební neschopnosti jsou minimální, včetně defaultů v obávaném prostoru komerčních nemovitostí, o čemž vám neustále říkám, že to byla dobře přehnaná krize."

Zdroj: CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688