hyundai-motor.cz (Hyundai Motor)
Investice  |  17.07.2023 10:07:42

Společně pro elektromobilitu. Nošovický Hyundai poskytne Konu Electric bartošovické záchranné stanici

Dennodenně vyjíždí ochránci přírody ze záchranné stanice v Bartošovicích ke zraněným volně žijícím zvířatům v celém regionu – nejčastěji jde o ptáky. Nově budou moci při svých cestách využívat také náš vůz Hyundai Kona Electric díky projektu Společně pro elektromobilitu. Bartošovická záchranná stanice dostala od naší nošovické automobilky Hyundai elektromobil k bezplatnému půlročnímu využívání.

„Jsme velmi rádi, že jsme uspěli ve výzvě společnosti Hyundai. Je to pro nás moc důležité, protože jako záchranná stanice obhospodařujeme obrovské území, a to prakticky celý Moravskoslezský kraj i Vsetínsko. Ročně odebíráme až 2 300 zvířat, v tomto období se vyjíždí několikrát denně. Elektromobil máme poprvé, těšíme se na to. Budeme jezdit potichu a šetřit životní prostředí,“ řekl vedoucí zařízení Petr Orel.

Program Společně pro elektromobilitu, v rámci kterého poskytujeme vybraným zájemcům elektromobil Kona Electric z vlastní produkce, vypomáhá rozvoji elektromobility v Moravskoslezském kraji. Pilotní projekt na podporu čisté mobility jsme spustili loni v létě, kdy jsme na jeden rok věnovali Konu Electric ke služebním účelům pracovníků magistrátu města Třince.

„Jsme rádi, že jsme program Společně pro elektromobilitu rozjeli a mohli tak nyní podpořit záchrannou stanici Bartošovice. Otázka ochrany životního prostředí je pro nás velmi důležitá. Nad rámec ekologických opatření napříč výrobou organizujeme a podporujeme zajímavé projekty, které přispívají k zachování přírodního bohatství kolem nás,“ uvedla vedoucí Oddělení vnějších vztahů HMMC Barbora Hermanová.

Zaměstnanci se mohou pravidelně účastnit tzv. eko dnů, a pomoci tak přírodě v okolí. Podporujeme také organizaci ČSOP Salamandr, která realizuje projekty spojené s ochranou přírody v Beskydech. Přispívá tak k zachování pestrosti horských luk a pastvin na beskydských svazích. Od letoška podporujeme chov ohrožené zebry Grévyho v ostravské ZOO. V areálu HMMC byly nedávno umístěny hmyzí domečky, ptačí budky, pítka pro ptáky a netopýří budky. Zajímavostí je také motýlí louka u haly Lakovny. Ohleduplnost vůči životnímu prostředí přenášíme do všech svých aktivit. Řadu dalších ekologických iniciativ podporujeme prostřednictvím grantových programů nebo díky Nadačnímu fondu Hyundai.

Na začátku příštího roku předáme v rámci projektu Společně pro elektromobilitu Konu Electric místní akční skupině Frýdlantsko – Beskydy. Žadatelé si tak vyzkouší výhody elektromobilu na vlastní kůži. Další kolo příjmu žádostí bude spuštěno na jaře příštího roku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688