Inzerce (Inzerce)
Investice  |  28.06.2023 08:29:40REKLAMA

Trading vs Investování: Jaké jsou rozdíly a co je pro Vás?

Pokud se zajímáte o téma financí, investic a tradingu, ale nikdy jste nevěděli, kde začít nebo třeba už máte zkušenosti, ale chtěli byste si oprášit základy, XTB připravilo ve spolupráci s Michalem Stiborem 6 dílný video kurz, který se zaměřuje především na fundamentální aspekty dané problematiky. V tomto článku přinášíme krátké představení celého formátu.

Kurz Trading vs. investování Vám poskytne ucelený pohled na příležitosti, které finanční trhy nabízejí, a na to, jak se můžete vydat na různé cesty. Autor Michal Stibor je zkušený profesionál, který má hluboké znalosti o obchodování a investování.

Kurz začíná úvodem do světa finančních trhů, který je popisován jako místo plné příležitostí. Seznamuje posluchače se dvěma hlavními cestami, kterými se mohou vydat - cestou obchodníka a investora. Cesta obchodníka je představena jako dynamická a vzrušující. Michal zdůrazňuje, že k úspěchu v této oblasti je třeba vzdělání, zkušeností a disciplíny. Video naznačuje, že obchodník musí umět rychle reagovat na pohyby cen a vyhledávat krátkodobé obchodní příležitosti. Na druhou stranu je cesta investora prezentována jako alternativa k přístupu obchodníka. Video zdůrazňuje význam dlouhodobého investování a vyhledávání hodnotových příležitostí. Zdůrazněna je také potřeba systematického vzdělávání a správného řízení rizik při investování.

Další část kurzu se zabývá tím, proč jsou obchodníci dobrými investory. Michal uvádí, že obchodníci se často učí řídit své emoce a využívat své zkušenosti z aktivního obchodování k dlouhodobému investování. Zmíněny jsou také výhody kombinace obou přístupů. Autor také správně poukazuje na význam emocí v obchodování a investování. Vysvětluje, že za vším, co se děje na finančních trzích, stojí lidské emoce, které mohou mít velký vliv na rozhodování. Tento aspekt je klíčem k pochopení a ovládání finančních trhů.

Celkově kurz poskytuje zajímavý vhled do světa finančních trhů a možností obchodování a investování. Součástí kurzu jsou také například citáty světových finančních guru a jejich rozbor pro praktické poučení.

Témata jednotlivých epizod jsou následující:

  1. Úvodní slovo + Vítejte ve světě finančních trhů
  2. Cesta tradera
  3. Cesta investora
  4. Proč se z traderů stávají dobří investoři
  5. Za vším hledej emoce
  6. Citáty světových finančních guru

Kurz Trading vs. Investování je po přihlášení dostupný ZDARMA na odkazu: https://cz.xtb.com/kurz-tradingu-vs-investovani.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688