Research (eToro)
Akcie ve světě  |  06.06.2023 14:26:42

Apple se připojuje k trendu rozšířené reality


Investoři i spotřebitelé s napětím sledovali Worldwide Developers Conference, jednu z nejvýznamnějších akcí společnosti Apple, a doufali, že budou představeny nové inovativní produkty. A jejich očekávání nebylo mylné. Apple představil dlouho očekávanou jednotku pro virtuální realitu, Apple Vision Pro. Je to poprvé od roku 2016, kdy společnost představila novou platformu, a má to pádný důvod, proč se tak stalo právě na WWDC. Aby mohl hardware, ať už je jakkoli sofistikovaný, naplno využít svůj potenciál, potřebuje software. 

Apple Vision Pro je náhlavní souprava pro rozšířenou realitu - virtuální realitu, která podle Tima Cooka, generálního ředitele společnosti Apple, zavede prostorové výpočty, prolínající digitální obsah s reálným světem. Má dva displeje micro Oled s vysokým rozlišením, 12 kamer, pět senzorů, šest mikrofonů, čip M2 a čip R1, speciálně navržené pro tuto náhlavní soupravu. Zařízení má také přední obrazovku OLED, která umožňuje ukázat vaše oči někomu, kdo sedí před vámi, a přitom můžete mít mít nasazený brýle s virtuální realitou.

Hlavní otázkou pro investory je, pro koho jsou nová sluchátka Apple určena? Během prezentace byl kladen velký důraz na pracovní kufříky. Také nám umožnila nahlédnout, jak je postaráno o zábavu.  Byly představeny případy použití v práci, doma a na cestách. Zařízení je však vybaveno vázanou baterií, která poskytne zhruba jen dvě hodiny fungování. Svým způsobem to tedy může Applu otevřít novou řadu příslušenství, ale také donutit kupce Vision Pro utratit více peněz za využití zařízení.  

Společnost Disney (DIS) také oznámila, že streamovací platforma Disney+ bude na zařízení Vision Pro dostupná od prvního dne, a představila několik inovativních způsobů, jak sledovat sportovní přenosy, pořady a filmy. Vývojáři byli vyzváni, aby vytvořili nové aplikace pro nové zařízení a také upravili své stávající aplikace a přidali prostorovou složku.

Velké překvapení však přišlo, když Tim Cook oznámil cenu: 3499 dolarů. Reakce davu byla smíšená, od překvapeného údivu až po smích. Pokud se podíváme na přímé konkurenty, Meta právě oznámila svůj Quest 3 s cenou 499 dolarů, přičemž cena jejího Questu Pro začíná na 999 dolarech. Pico Immersive Ltd, společnost patřící ByteDance - majiteli TikToku - má svůj Pico 4 Enterprise za cenu 899 eur, přičemž spotřebitelský model stojí 429 eur. HTC Vive Pro 2 má ceny mezi 714 a 1249 dolary

Bogdan Maioreanu, analytik eToro pro Rumunsko
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688