Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Akcie ve světě  |  15.05.2023 13:33:08

Společnost LG oznamuje fin. výsledky za 1Q23 - vysoká ziskovost a druhé nejvyšší tržby za 1Q


Společnost LG Electronics Inc. (LG) oznámila příjmy v prvním čtvrtletí 2023 ve výši 20,4 bilionů KRW (325,9 miliard /13,8 miliard EUR), což představuje druhý nejvyšší výnos za první čtvrtletí s provozním ziskem 1,5 bilionu KRW (23,9 miliard /1,02 miliardy EUR) a třetí nejvyšší ziskovost za první čtvrtletí v historii společnosti. Rekordní tržby odrážejí kroky společnosti směrem k zásadnímu zlepšení obchodní struktury a provozní efektivity, zatímco ziskovost byla ovlivněna náročnými globálními ekonomickými podmínkami.


Obchodní struktura společnosti se také zásadně zlepšila díky neustále se rozšiřujícímu segmentu B2B a nehardwarovým obchodním oblastem, jako je obsah a služby, které dosáhly významného růstu.  

Společnost LG Home Appliance & Air Solution vykázala v prvním kvartálu tržby ve výši 8,02 bilionu KRW (128 miliard /5,4 miliardy EUR) s provozním ziskem 1,02 bilionu KRW (16,3 miliard /693 milionů EUR). Tato obchodní jednotka zároveň zaznamenala nejvyšší výnosy za první čtvrtletí, přičemž provozní zisk poprvé přesáhl hodnotu 1 bilionu KRW (15,9 miliardy /679 milionu EUR). Pokračující růst byl z velké části podpořen rychlou expanzí B2B segmentu a prodeji energeticky účinných produktů jako jsou tepelná čerpadla či systémy pro akumulaci energie. Špičková řešení společnosti LG na poli vytápění, ventilace a klimatizace (HVAC) přináší domácnostem i firmám vysoký výkon a energetickou účinnost, které odráží současné trendy evropského trhu založené na přísnějších ekologických předpisech. Společnost se zaměřuje na udržení konkurenceschopnosti svých prémiových spotřebičů a také posílení produktové řady dostupných produktů v reakci na polarizaci poptávky na trhu, spolu s řízením struktury nákladů za účelem vyšší ziskovosti. Část společnosti zaměřená na prodej spotřebičů očekává pokračující růst díky zaměření na rostoucí B2B segment a zrychlení segmentu služeb včetně služeb pro pronájem a pečovatelství, který za posledních 5 let dosáhl v Jižní Koreji průměrného ročního růstu 30 procent.  

Společnost LG Home Entertainment vykázala tržby za první čtvrtletí ve výší 3,36 bilionu KRW (53,6 miliardy /2,28 miliardy EUR) s provozním ziskem 200,3 miliardy KRW (3,2 miliardy /136 milionů EUR). Ziskovost se zlepšila díky efektivnímu řízení provozních nákladů prostřednictvím lepšího předpovídání poptávky. Navzdory nižší celosvětové poptávce po televizorech, způsobené primárně náročnými ekonomickými podmínkami v Evropě, zaznamenala společnost zvýšený prodej obsahu a služeb založených na platformě webOS, která je dostupná na chytrých televizorech LG, a zároveň posílila konkurenceschopnost provozu. Očekává se, že uvedení prémiových produktů v roce 2023, v čele s inovativními produkty jako jsou nové modely televizorů LG OLED evo, udrží konkurenční výhodu společnosti LG Home Entertainment. Zároveň se očekává, že globální uvedení tzv. lifestyle obrazovek, které přináší odlišné designy a funkce, podpoří prodeje a posílí trh prémiových televizorů. V letošním roce bude také na trh ve více než 40 zemích uveden televizor LG OLED Objet Collection Posé.

Společnost LG Vehicle Component Solutions dosáhla za první čtvrtletí tržeb v hodnotě 2,39 bilionu KRW (38,1 miliard /1,6 miliardy EUR) s provozním ziskem 54 miliard KRW (862 milionů /36,7 milionů EUR). Tato obchodní jednotka zaznamenala v prvním kvartálu 2023 vůbec nejvyšší tržby. Pokračující dynamika ziskovosti z loňského čtvrtého čtvrtletí a neustálé úsilí o posílení globálního dodavatelského řetězce vedlo v prvním čtvrtletí k dalšímu zvýšení ziskovosti, a to díky dosažení hodnoty nahromaděných objednávek na autodíly ve výši 80 bilionů KRW (1,2 bilionu /54,3 miliardy EUR). Navzdory nejistotám ovlivňujícím celosvětový automobilový průmysl se předpokládá nárůst poptávky po elektromobilech. Společnost LG Vehicle component Solutions si udrží svou konkurenční výhodu na základě stabilního portfolia složeného z informačních a zábavních systémů pro automobily, e-Powertrain, světlometů a specifických řešení.  

Společnost LG Business Solutions zaznamenala lepší tržby za první čtvrtletí ve výši 1,48 bilionu KRW (23,6 miliard /1 miliarda EUR) s provozním ziskem 65,7 miliard KRW (1,04 miliardy /44,6 milionů EUR). Stabilní růst je poháněn proaktivní reakcí na akademickou sezónní poptávku s konkurenceschopnými produkty včetně nových notebooků LG Ultraslim. Zlepšila se také konkurenceschopnost produktů a provozní efektivita. Společnost se plánuje zaměřit na rozšíření svého podnikání v oblasti IT zobrazovací techniky pomocí přizpůsobitelných řešení a zjišťování potenciální poptávky zákazníků. Společnost také plánuje urychlit vývoj nových obchodních segmentů, zejména v Jižní Koreji. Nové produkty jako jsou roboti (LG Future Park v Gumi) a nabíječky elektromobilů (LG Digital Park v Pyeongtaeku) budou plně integrovány do výrobních systémů společnosti LG.

 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688