Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  19.04.2023 14:02:00

Morgan Stanley díky divizi správy aktiv překonala odhady trhu, akcie ale klesají

Zisk společnosti Morgan Stanley v prvním čtvrtletí klesl, protože její hlavní činnost v oblasti investičního bankovnictví zůstala pod tlakem kvůli dlouhodobému poklesu objemu obchodů. Zisk banky meziročně poklesl o 19 % na 2,98 mld. USD. Zisk na akcii tak dosáhl 1,70 dolaru, čímž překonal očekávání trhu. Akcie banky na výsledky reagují poklesem o necelá 3 %.

Divize správy majetku zaznamenala čistý příjem 6,56 miliardy dolarů, což je mírně nad odhadem 6,48 miliardy dolarů. Divize poradenství vykázala příjem 638 milionů dolarů, což je výrazně více než odhad 544,6 milionů dolarů. Divize obchodování s dluhopisy (FICC) skončila na 2,58 miliardy dolarů, což je také nad odhadem 2,42 miliardy dolarů. Naopak slabší byl výkon divize obchodování s akciemi (Equities), která vykázala příjem 2,73 miliardy dolarů, což je pod odhadem 2,86 miliardy dolarů.

Investiční banky na Wall Street nejvíce utrpěly poklesem v oblasti fúzí a akvizic, protože investoři se vyhýbali rizikovým investicím v souvislosti s nestabilními trhy a rychle rostoucími úrokovými sazbami.V důsledku těchto otřesů se také prakticky zastavily primární veřejné nabídky akcií, protože začínající podniky odkládaly svůj debut na trhu, dokud se nálada investorů nezlepší.

akcie MS

Pokles aktivit investičního bankovnictví, které tvoří jádro činnosti banky, snížil její celkové příjmy ve čtvrtletí o téměř 2 % na 14,52 miliardy USD. Očekávání trhu byl nicméně nastavena ještě níže na 13,97 mld. USD.

Náklady banky vzrostly na 10,52 miliardy dolarů oproti odhadu 10,12 miliardy dolarů. Z toho náklady na mzdy a odměny činily 6,41 miliardy dolarů oproti odhadu 6,07 miliardy dolarů. Banka také zvýšila rezervy na úvěrové ztráty na 234 milionů dolarů oproti odhadu 99,1 milionů dolarů.

Výsledky banky Morgan Stanley završují neuspokojivou výsledkovou sezónu největších bank na Wall Street, neboť březnový kolaps dvou středně velkých věřitelů vyvolal nejistotu a dále posílil obavy z recese.

Zdroj: Reuters, Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688