MONETA Money Bank (MONETA)
Akcie v ČR  |  27.01.2023 11:08:34

MONETA překročila hranici 1,5 milionu klientů, raketově roste zájem o její běžné i spořící účty a termínované vklady


Úrokové sazby nad pětiprocentní hranicí, které MONETA vloni na tuzemském trhu nabídla jako první, strhly lavinu zájmu veřejnosti o její depozitní produkty. Banka hlásí bezmála trojnásobný meziroční nárůst nově otevřených spořících účtů a termínovaných vkladů. K téměř dvojnásobnému navýšení došlo v porovnání s rokem 2021 také u nově zřízených běžných účtů, což znamená meziroční růst o 67 %. I díky tomu získala MONETA vloni téměř 170 tisíc nových klientů a překročila tak hranici 1,5 milionu
Klienti z řad domácností a fyzických osob si v bance vloni založili přes 141 tisíc běžných účtů, v případě živnostníků a malých firem se pak jednalo o téměř 30 tisíc běžných účtů. Počet nově otevřených spořicích účtů pro fyzické osoby pak překročil 427 tisíc, meziročně tak došlo k navýšení o 150 %. Počet nově sjednaných termínovaných vkladů pro domácnosti se pak zvýšil třináctkrát, když si jich klienti v uplynulých dvanácti měsících založili přes 63 tisíc.

Nárůst zájmu o naše depozitní produkty ovlivňuje především současná ekonomická situace, kdy se klienti snaží své finance zhodnotit a logicky tak hledají produkty, které jsou z tohoto úhlu pohledu atraktivní. Náš spořicí účet pro domácnosti a fyzické osoby aktuálně nabízí úrok 5,3 % ročně, jeho zřízení a vedení je zcela zdarma, a navíc ho lze sjednat online, uvedl v této souvislosti senior manažer depozitních produktů MONETA Money Bank Artur Galstyan, podle kterého banka garantuje stejný úrok i u termínovaného vkladu na tři a šest měsíců, maximální částka vkladu přitom není nikterak omezena. 
Nárůst prodeje depozitních produktů ovšem banka zaznamenala i v rámci komerčního sektoru. Výrazné navýšení zájmu lze sledovat u termínovaných vkladů, jejichž prodej loni oproti roku 2021 narostl patnáctkrát. Živnostníci a podnikatelé však u Monety vloni hojně uzavírali také spořicí (179% nárůst) a běžné účty (43% nárůst). Celkem tak v rámci komerčního sektoru eviduje banka 37,5% nárůst klientů oproti nově příchozím klientům v roce 2021.  

„Mezi živnostníky a začínajícími podnikateli, které MONETA dlouhodobě podporuje, je oblíbený například účet Konto Pro podnikání, který v posledním ročníku prestižní oborové soutěže Zlatá koruna zvítězil v kategorii podnikatelských účtů. Je zdarma, lze ho sjednat a obsluhovat plně online a umožňuje bezplatné výběry ze všech bankomatů po celém světě, a navíc k němu lze sjednat finanční rezervu až do výše 2,5 milionu korun v podobě kontokorentu,“ říká Petr Kábele, Senior Manager divize Small Business MONETA Money Bank s tím, že pro komerční sektor nabízí banka aktuálně spořící účet se zhodnocením 4,0 % bez omezení výše vkladu a dále termínovaný vklad s úrokem 5,3 % ročně. 

Na sjednávání depozitních produktů a běžných účtů klienti nejvíce oceňují založení a správu formou online a bezúplatné zřízení. Vlastnictví běžného účtu v Monetě navíc otevírá dveře k výběrům zdarma ze všech bankomatů v ČR i v zahraničí. 

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688