Research (J&T BANKA)
Akcie ve světě  |  15.11.2022 10:19:43

Venator Materials: Výsledky za 3Q pod odhady, čeká další pokles objemů ve 4Q

Společnost Venator Materials reportovala za 3. čtvrtletí roku tržby 506 mil. USD, meziročně nižší o 9,2 % a výrazně pod odhadem trhu 573,1 mil. USD. Rozdíl oproti odhadům analytiků byl způsoben hlavním segmentem TiO2 (titanová běloba), kde firma utržila 361 mil. USD, zatímco trh očekával 443,4 mil. Prodané objemy běloby propadly mezikvartálně o 25 %, přičemž důvodem propadu byla podle managementu slabá spotřebitelská poptávka v Evropě a pokračující lockdowny v Číně. Upravený zisk EBITDA se za 3Q dostal do ztráty -8 mil. USD oproti zisku +48 mil. USD loni a oproti očekávání trhu +42,5 mil. Propad zisku způsobily jednak nižší tržby a dále náklady na energie a dopravu, které ve 3Q nadále rostly. Upravená ztráta na akcii proto činila -33 centů, zatímco trh očekával pouze -3,3 centu.

Management na konferenčním hovoru uvedl, že „viditelnost“ tržeb do dalšího období je slabá kvůli rostoucí makroekonomické nejistotě. Odhaduje nicméně další pokles prodaných objemů titanové běloby o cca 20 % mezikvartálně ve 4Q a prohloubení ztráty na úrovni EBITDA. Obrat je dle vedení možné očekávat v 1. kvartále příštího roku poté, co se dokončí proces redukce zásob u klientů a po zmírnění lockdownů v Číně. Proti tomuto optimistickému odhadu naopak hraje to, že v posledních týdnech došlo ke slábnutí poptávky i v Severní Americe, kde byl odbyt doposud dobrý. Venator zaznamenal za 3Q volné cash flow -90 mil. USD a stav hotovosti na konci kvartálu činil pouze 45 mil., a proto nyní podniká všechny kroky k zadržení hotovosti: zredukoval letošní investiční výdaje z 90 na 70 mil. USD, oznámil nové úspory nákladů ve výši 50 mil. USD ročně od příštího roku, prodal segment oxidů železa za 140 mil. USD společnosti Cathay a očekává přiliv hotovosti z pracovního kapitálu ve 4Q. Proto by 4. kvartál měl zaznamenat čisté navýšení hotovosti navzdory ztrátě na úrovni EBITDA. Společnost bude nicméně zvažovat další zásadní kroky k posílení stavu hotovosti. Management rovněž najal poradenskou společnost Alvarez & Marsal Europe ke zvážení dalších provozních a finančních kroků. 

J&T BANKA, privátní a investiční banka úspěšných

Od roku 1998 nabízí služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytuje specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688