Akcenta (AKCENTA CZ)
Investice  |  04.10.2022 09:09:31

Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 04.10.2022

CZ2022_10_04

Klíčové události

  • ČR: Státní rozpočet se na konci září nacházel ve schodku 270,9 miliardy korun. Index PMI ve výrobním sektoru se v témže měsíci dostal na úroveň 44,7 bodu. V srpnu to přitom bylo o 2,1 bodu více.
  • Eurozóna: Index PMI ve výrobním sektoru se v září dle finálního údaje zastavil na hranici 48,4 bodu.
  • Německo: Tamní index PMI ve výrobním sektoru byl podle zpřesněného údaje v září o 1,3 bodu nižší než v srpnu, tedy na hladině 47,8 bodu.
  • Polsko: Index PMI ve výrobním sektoru v září vzrostl na úroveň rovných 43 bodů.
  • USA: Index PMI ve výrobním sektoru se minulý měsíc dostal na hodnotu 52,0 bodu, index ISM ve výrobním sektoru byl oproti tomu v září o 1,1 bodu nižší.

Vývoj na devizovém trhu

  • EURCZK: Koruna zahájila vstup do nového obchodního týdne a zároveň i prvního týdne nového měsíce vítězně. Na páru s jednotnou s evropskou měnou si polepšila, a nebýt přitom několika dílčích zaváhání v posledních hodinách, během nichž byly devizové trhy ještě otevřeny, byl by konečný výsledek ještě o něco lepší. Takto se česká měna musí spokojit s kurzem na úrovni 24,55 CZK/EUR.
  • USDCZK& PLNCZK: Na měnovém páru s americkým dolarem byl vývoj docela jiný. Chvíli byla více iniciativní koruna, jindy zase pro změnu dolar. Nakonec ale i zde mohla slavit právě tuzemská měna, jež si nepatrně polepšila na 25,01 CZK/USD. Kde naopak přišlo v případě koruny jisté zaváhání, byl devizový trh, na němž se směňuje za polský zlotý. Kolem oběda sice dokázala česká měna posílit, na vykrytí předchozích, a také následných, ztrát to však nestačilo. Její kurz se vyšplhal na úroveň 5,09 CZK/PLN.
  • EURHUF& EURPLN: Jak se v pondělí dařilo ostatním středoevropským měnám? Maďarskému forintu relativně dobře. Zatímco ráno stálo na tamních trzích jedno euro 423 forintů, pozdě odpoledne svítila u ukazatele kurzu hodnota 421,2 HUF/EUR. A půdu pod nohami získal rovněž polský zlotý, který v průběhu včerejška posílil o 28 grošů, takže na konci obchodního dne činil kurz 4,822 PLN/EUR.
  • EURUSD: Euro vůči americkému dolaru dále oslabovalo a nadále se vzdalovalo takzvané paritě. Pouze zásluhou markantního zisku v samém závěru dne dokázalo omezit dřívější ztráty a dostat směnný kurz na hodnotu 0,981 USD/EUR.

Očekávaná data a události

AKCENTA CZ

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 20 letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za zahraniční platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Německu a Francii. Klientské portfolio tvoří více než 46 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import. Je držitelem licence platební instituce a obchodníka s cennými papíry udělenou ČNB.

Více informací na: https://www.akcentacz.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 18:24  USDJPY na nových 34letých maximech 📈 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)
Pá 16:44  Týden na akciových trzích: v Praze podividendový propad, ostatní trhy rostly -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)

Přečtěte si také:




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688