Patria (Patria Finance)
Investice  |  01.06.2022 17:31:32

Kofola ve čtvrtletí zvedla tržby o 30 procent a potvrzuje výhled pro provozní zisk

Nápojová společnost Kofola ČeskoSlovensko zvýšila v prvním čtvrtletí očištěný provozní zisk EBITDA meziročně o 22,7 procenta na 111,8 milionů . Očištěná čistá ztráta dosáhla 105,6 milionu proti ztrátě 106,1 milionu před rokem. Firma v dnešním sdělení také potvrdila výhled pro letošní rok, kdy provozní zisk EBITDA očekává v rozpětí 1,08 až 1,2 miliardy .

„Výrazný růst nákladů skupina kompenzovala finanční disciplínou a částečným zdražením, které ji zajistilo pokračování v plnění letošních finančních plánů,“ uvedla Kofola v dnešním sdělení.

Upravené tržby za první čtvrtletí dosáhly 1,51 miliardy , což představuje meziroční zvýšení o 30 procent. Napomohlo tomu ukončení pandemických opatření a otevření trhu. Na meziročním růstu tržeb se podílely všechny části společnosti. Tržby v některých segmentech podle Kofoly překračují předcovidové prodeje roku 2019.

„Otevření trhu prospělo v Česku i na Slovensku jak prodeji nápojů, tak části firmy Voňavé a Čerstvé, čili společnostem LEROS a UGO. Stejně tak otevření restaurací v regionu Adriatic pomohlo dosáhnout růstu v tomto regionu. Za pozitivním startem letošního roku navíc není jen opět otevřený trh. Podílí se na něm také uvedení celé řady novinek, které jako vždy sledují aktuální trendy na trhu nebo podporují dlouhodobou strategii firmy,“ uvedl k výsledkům Martin Pisklák, finanční ředitel skupiny Kofola.

„Náš výhled na rok 2022 zůstává nezměněný. Provozní zisk EBITDA v rozmezí 1,080 – 1,200 miliardy korun, dvouciferný růst tržeb a zadluženost kolem trojnásobku EBITDA. Prvních pět měsíců tohoto roku bylo pro nás navzdory makroekonomické a politické situaci velmi povedených,“ uvedl k plánům Pisklák.

Zdroje: Kofola

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688