Research (Česká spořitelna)
Akcie v ČR  |  26.05.2022 09:28:16

Colt CZ: Silné výsledky za 1.kvartál 2022 díky vysokým objemům, výhled na rok 2022 potvrzen

Colt CZ dnes oznámila výsledky za první čtvrtletí 2022. Firma oznámila růst tržeb meziročně o 75% (či o 3% na pro-forma bázi) na 3,55 mld. , asi 6% nad odhady konsenzu, k čemuž přispěl silný 46% meziroční a 22% mezikvartální růst prodaných kusů na 200 tis., zatímco průměrné prodejní ceny rostly meziročně o 18% a klesly mezikvartálně o 6%.

EBITDA zisk se meziročně zvýšil na 955 mil. , což představuje meziroční růst 120% a 27% na pro-forma bázi. EBITDA zisk tak byl asi 38% nad konsenzem díky vyšším tržbám i maržím. EBITDA marže se zvýšila z pro-forma marže 22% v minulém roce na téměř 27%. EBIT zisk byl podpořen klesajícími odpisy.

Upravený čistý zisk (upravený o výplatu dodatečných plnění za akvizici Coltu) rostl meziročně o 131% na 632 mil. , což bylo přes 80% nad odhady konsenzu díky vyšším tržbám, maržím, nižším odpisům, pozitivnímu vlivu kurzového přecenění a vyššímu příjmu z konsolidovaných dceřinných společností na úrovni equity.

Zadlužení se snížilo na 1,1x čistý dluh/pro-forma EBITDA díky rostoucí EBITDA a nižším kapitálovým investicím na úrovni 3,6% tržeb.

Management potvrdil výhled na tržby na úrovni 14,4-14,8 mld. (+14% na pro-forma úrovni) a EBITDA zisk na úrovni 3-3,3 mld. (+19% na pro-forma bázi), což je z našeho pohledu konzervativní. EBITDA zisk za první kvartál odpovídá asi 30% výhledu ve středním bodě rozpětí.

Management potvrdil návrh dividendy 25 na akcii (4,2% hrubý výnos). Schválení je očekáváno 27.května. Rozhodný den na dividendu byl stanoven na 2.června.

Firma celkově prezentovala velmi silný EBITDA zisk, překvapil nás zejména 22% mezikvartální růst prodaných kusů na 200tis. Poptávka je silná, aktuálně zejména v Asii a vysoké dodávky pro českou armádu pokračují. Marže byla rovněž silně nad našimi odhady kdy podíl dlouhých palných zbraní rostl o 3pb na 41% a podíl materiálových nákladů a služeb na tržbách viditelně klesl. Zadlužení je také nižší než jsme očekávali a investice byly pod kontrolou. Dnes bychom tak očekávali na výsledky pozitivní reakci trhu.

Petr Bártek, analytik České spořitelny

  

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688