Inzerce (Inzerce)
Kryptoměny  |  12.05.2022 11:49:06REKLAMA

Výkonnost pomocí arbitrárních křivek za použití ALFPROTOKOLu společnosti Solana

Inovace nabízená Alfprotocolem za plného využití tzv. “bonding curves”

Alfrotocol je protokol společnosti Solana pro rozvoj likvidního kapitálu a výnosového hospodaření s pákovým efektem i bez něj. Alfprotocol zahrnuje implementaci protokolu Automated Market Maker na invariantním základu a peněžního trhu pro krátkodobé půjčky pro směnárenské aktivity. 

Nejdůležitějším přínosem ekosystému Solana je využití pákového efektu u pozic poskytovatelů likvidity v seskupení AMM a postupy hospodaření s výnosy. 

Protokol poskytne svým uživatelům AlfMM a AAlf, decentralizovanou směnárenskou službu a překolateralizovanou výpůjční službu. Na druhé straně je likvidita s pákovým efektem řízena jedním z modulů Alfprotocolu, který je propojen s externími protokoly, jako je Solaris, Jet Protocol a s dalšími, a poskytuje produkty s pákovým efektem až 200.

“Arbitrary curves” - arbitrární křivky

Jedním z nejnovějších průlomů v DeFi je vývoj DEX, které dokáží autonomně řídit konverze mezi různými krypto aktivy. 

Decentralizované směnné protokoly Solana obsahují tzv. “liquidity pool” (LP) zahrnující dvě nebo více aktiv, která jsou po celou dobu vázána na udržování vzájemného matematického vztahu, jak je definováno specifickou funkcí nebo křivkou. Mezi takové funkce patří AMM s konstantním součtem a konstantním součinem.

Takové akce mají potenciál zmenšit tzv. “liquidity pool”. Zejména změny tržních cen mohou vést ke snížení likvidity jednoho nebo více aktiv, což snižuje celkovou hodnotu LP. Zavádíme koncept dynamických křivek, abychom zkonstruovali AlfMM způsobem, který by změnil matematické propojení mezi aktivy s využitím informací o tržních cenách oracle, což zaručuje, že “pool price” zůstane konstantní a identická s tržní cenou. Alfprotocol využívající Solana blockchain bude implementovat “arbitrary curves” využívající likviditu a bude ji alokovat efektivně. Tato metoda alokuje více likvidity k aktuální referenční ceně a méně k cenovým extrémům.

Alfprotocol zvyšuje kapitálovou efektivitu a umožňuje likvidnější trhy tím, že propojuje investory s nízkým rizikem a nízkou námahou, kteří poskytují likviditu do úvěrových protokolů, s investory s aktivním řízením, kteří hledají riziko a zaměřují se na poskytování likvidity s pákovým efektem a výnosové hospodaření.

Alfprotocol je v současné době ve vývoji. Chcete-li získat další informace o projektu a být informováni o aktuálním pokroku projektu, navštivte webovou stránku a podívejte se na whitepaper.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688