Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  20.04.2022 09:37:51

Optimistická zisková očekávání poslala akciové indexy výše


Americké akciové indexy v úterý vzrostly v důsledku vyšších než očekávaných zisků reportujících společností, zároveň nepříznivé předpovědi globálního ekonomického růstu tlačily na pokles cen ropy. Úlevu na trhu přinesly i holubičí komentáře dvou členů FOMC. Podle údajů Refinitive z prvních 49 společností v indexu S&P 500, které oznámily čtvrtletní výsledky, 79,6 % překonalo ziskové odhady.

Čtvrtletní výsledky včera reportovala společnost Johnson & Johnson, která za první čtvrtletí vykázala tržby na úrovni 23,43 mld. USD s meziročním růstem 5%, zaostávající něco přes 1% za tržním konsensem. Upravený zisk na akcii v 1. čtvrtletí vzrostl meziročně o +3,1% na přibližně 2,67 USD. Růst tržeb byl zejména podpořen farmaceutickým segmentem (58% tržeb), který vzrostl o 9,3% díky zvýšení prodejů o 36% léku na rakovinu Darzalex. Vysoký růst o 8,5% zaznamenal také segment MedTech (28% tržeb). Vzhledem ke globálnímu přebytku nabídky vakcín a nejistoty ohledně poptávky společnost pozastavuje výhledy o prodeji vakcíny COVID-19. Kromě toho snížila i upravený výhled zisku na akcii na rok 2022 o 2,4% a nově ho očekává v rozmezí 10,15 až 10,35 dolaru za akcii. Akcie společnosti vzrostly o 3,1%.

Akcie Netflixu včera uzavřely o 3,2 % výše později po uzavření řádného obchodování hodnota akcií klesla o 24 %, poté co streamovací společnost oznámila, že počet předplatitelů v prvém čtvrtletí klesl poprvé za desetiletí a zároveň předpověděla další ztráty ve druhém čtvrtletí. Společnost uvedla, že v prvním čtvrtletí ztratila 200 000 předplatitelů, což výrazně zaostává za její prognózou přírůstku 2,5 mil. předplatitelů. Pozastavení služby v Rusku po invazi na Ukrajinu si vyžádalo ztrátu 700 000 členů. Ve druhém čtvrtletí Netflix předpovídá, že ztratí 2 mil. předplatitelů.

Z ekonomických událostí se dnes neočekávají významnější zprávy. Výsledky dnes bude zveřejnovat Tesla, kde se očekává, že pokles prodejů aut v Čine a pozastavení výroby v důsledku lockdownů jsi vyberou svou daň.

David Vantruba, analytik

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688