Patrik Madle (ČSOB)
Akcie v ČR  |  05.04.2022 10:04:14

ČSOB se stává jediným majitelem Mallpay

ČSOB získala stoprocentní podíl ve fintechu Mallpay, největším poskytovateli odložených plateb v Česku. Doposud byl Mallpay společným podnikem ČSOB a skupiny Mall Group, ve kterém měli oba partneři poloviční podíl. Mallpay nebyla součástí nedávno uzavřené transakce, kdy skupina Allegro převzala 100 % podíl ve společnostech MALL Group a WE|DO od prodávajících akcionářů PPF, EC Investments a Rockaway Capital.

„Obliba odložených plateb v České republice i ve světě dynamicky roste a potvrzuje tak správnost naší investice do Mallpay před téměř třemi lety. Využíváme proto možnost získat 100 % kontrolu nad společností a vytvořit dodatečnou přidanou hodnotu pro naše klienty i akcionáře. Další příležitosti vidíme také v oblasti akceptace platebních karet, v níž patříme mezi lídry na českém trhu,“ říká Michaela Lhotková, členka představenstva ČSOB zodpovědná za Inovace a Digital.

Partnerství mezi ČSOB a Mall Group bylo pro rozjezd tak inovativního projektu, jakým je Mallpay, klíčové a přínosu obou stran do společného podniku si velmi vážíme. Spolupráce s ČSOB pomohla Mallpay v klíčové fázi získávání licence od ČNB a budování systémů řízení rizik, spolupráce s Mall Group pomohla vytvořit zákaznicky atraktivní produkt a přivést první velké zákazníky,“ dodává Andrea Lauren, investiční partnerka Rockaway Capital.

Odložené platby, nazývané také BNPL (z anglického Buy now, pay later), patří v e-commerce k těm nejrychleji rostoucím. Zákazník platí až poté, kdy zboží dostane a zkontroluje. Běžná lhůta je 14 dnů, na zaplacení nákupů lze ale uplatnit až 50denní lhůtu. Vedle toho může klient Mallpay získat i prodloužení záruky nebo pojištění zboží proti krádeži. BNPL je výhodné i pro samotné obchodníky, prokazatelně totiž pomáhá zvýšit frekvenci a výši nákupů.

Mallpay lze využít k nakupování v několika tisících e-shopů, včetně značek jako jsou Košík.cz, Ekolo.cz, CZC.cz, Slevomat.cz nebo Tescoma.cz. MallPay vedle odložené platby nabízí slevy a odměny, ale i vlastní platební kartu a aplikaci. Služby pro zákazníky budeme ještě intenzivněji rozvíjet a pro naše klienty i e-commerce partnery dále zlepšovat,“ doplňuje Michaela Lhotková.

Mallpay ukázal, jak vypadá platba jako služba. Hlavním produktem Mallpay jsou takzvané „chytré karty“, které fungují jako alternativa ke kreditním kartám a mají téměř 10 000 uživatelů. K jejich zřízení není třeba vlastnit bankovní účet a zažádat o ni je možné plně online. Samozřejmostí je možnost nakupovat online i v kamenných obchodech nebo vybírat z bankomatů. Chytrá Mallpay karta je provázaná s mobilní aplikací, kde je možné ji jednoduše ovládat. Kromě toho Mallpay zajišťuje jednoduché odložené platby až o 14 dní. Tuto možnost je v současné době možné využít na více než 9 000 místech – kromě e-shopů i v restauracích, využívajících systém Querko.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice

Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční banka a ČMSS. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv i specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny.

Více informací na: www.csob.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688