Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Akcie ve světě  |  08.03.2022 17:36:12

Společnost Air Products dosáhla v prvním čtvrtletí fiskálního roku 2022 čistý zisk 550 milionů dolarů a navýšila čtvrtletní dividendu na akcii o dalších 8 procent

Čistý zisk (GAAP) společnosti Air Products (NYSE: APD) v prvním čtvrtletí fiskálního roku 2022 vzrostl meziročně o 13 procent a dosáhl výše 550 milionů USD. Stejně tak zisk před odpisy a zdaněním (EBITDA) v hodnotě 1 003 milionů USD zaznamenal nárůst o osm procent. Upravená marže (EBITDA) byla ve výši 33,5 procenta a upravený zisk na akcii meziročně narostl o 19 procent na hodnotu 2,52 USD.

Společnost Air Products (NYSE:APD) oznámila hospodářské výsledky za první čtvrtletí fiskálního roku 2022. Oproti předchozímu roku byl čistý příjem (GAAP) vyšší o 13 procent a dosáhl 550 milionů USD. Podařilo se to díky vyšším prodejním cenám, rostoucím objemům obchodů a díky přidruženým kapitálovým příjmům, které kompenzovaly skokově rostoucí náklady. Tržby za první čtvrtletí ve výši 3,0 miliardy USD vzrostly meziročně o 26 procent. Jejich růst byl tažen novými aktivy, výrobou obnovitelného vodíku a vyššími prodeji zařízení a technologií. Ceny se dařilo navýšit ve většině hlavních produktových řad ve třech největších segmentech společnosti v Americe, Asii a Evropě

Prezident a generální ředitel společnosti Air Products Seifi Ghasemi k výsledkům řekl: "S naším bezpečným obchodním modelem, silnými peněžními toky a pokračující tvrdou prací skvělého týmu pracovníků Air Products po celém světě jsme opět splnili závazky vůči našim akcionářům. Výborných výsledků jsme dosáhli navzdory bezprecedentnímu nárůstu nákladů na energie, narušení dodavatelských řetězců a pokračující pandemii. Na konci října 2021 jsme také uzavřeli první fázi projektu Jazan, který je zatím největším v naší historii, a který bude vytvářet po mnoho příštích let vysokou přidanou hodnotu. Zařadil se mezi naše megaprojekty, které dodávají nízkouhlíkové formy energie pro udržitelnost a zajišťují našim akcionářům dividendy, které hrdě navyšujeme již 40. rok v řadě.“ Čtvrtletní dividenda se zvýšila o osm procent na 1,62 USD na akcii, což znamená nepřetržitý čtyřicetiletý růst. Vedení společnosti čekává, že v roce 2022 vyplatí akcionářům více než 1,4 miliardy dolarů. Přispělo k tomu také dokončení první fáze projektu Jazan v Saúdské Arábii, společného podniku s Aramco, ACWA Power a Air Products Qudra v hodnotě 12 miliard USD.

Kromě naplňování obchodních cílů společnost úspěšně pokračovala v politice udržitelnosti, úspor a využívání příležitostí. Díky rozšíření svých závazků byla po 12. po sobě uvedena na index Dow Jones Sustainability North America Index. Za komplex čisté vodíkové energie v kanadském Edmontonu obdržela od Chemical Week cenu za nejlepší projekt řízení uhlíku. A stanovila nový cíl do roku 2025 dosáhnout 30procentního zastoupení menšin v odborných a manažerských pozicích ve svých závodech v USA.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Ne   8:18  Co sledovat tento týden? USDJPY, US100, DE40 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688