Patria (Patria Finance)
Investice  |  06.03.2022 14:46:00

Investice do letů do vesmíru, satelity jako páteř internetové sítě

Chad Anderson stojí v čele společnosti Space Capital, která se zaměřuje na investice související s lety do vesmíru. Firma má mimo jiné podíl ve Space X, ale nevlastní akcie Virgin Galactic, jejíž akcie pozitivně reagovaly na poslední zveřejněné výsledky. Anderson to na Yahoo Finance komentoval jako zajímavou událost. „Zdá se, že akcie rostou hlavně proto, že ušetřili pár milionů dolarů hotovosti“, uvedl. Jaký je jeho celkový pohled na tento segment aktiového trhu a Virgin Galactic?

Anderson míní, že s ohledem na zásobu hotovosti v rozvaze Virgin Galactiti má firma dost zdrojů na pokrytí svých výdajů po dobu kratší jednoho roku. To znamená, že letos by měla skutečně začít se svými komerčními službami. Společnost tvrdí, že s tím počítá, a to je podle investora důležitá věc a i to by mohlo stát za současným optimismem na tomto titulu. V roce 2026 by pak měl přijít raketoplán delta, který je podle experta tím, co by mělo firmu dostat na straně volného toku hotovosti do kladných čísel.

„Posun směrem k masové výrobě není triviální záležitost a teprve se uvidí, jak se jim to podaří“, dodal Anderson. K tomu uvedl, že konkurentem je co se týče vesmírných letů Blue Origin. Tato společnost se při určování ceny za jedno místo uchýlila k aukci namísto toho, aby se sama snažila odhadnout, kolik jsou potenciální klienti ochotni zaplatit. Podle experta musela Virgin Galactic nějak zjistit, jaké byly výsledky této aukce, protože následně výrazně upravila ceny svých letů směrem nahoru.

Pozitivně vidí expert zmíněnou Space X, v rozhovoru k tomu uvedl, že „vesmírná turistika“ je jen malou částí celé „vesmírné ekonomiky“ a s ní souvisejícími investičními příležitostmi. Jednou z nich je například satelitní komunikace. Právě zde by měla být Space X aktivní a její Starlink by měl výrazně zvyšovat kapacitu internetových sítí. Z produktu, který nyní představuje jen velmi úzkou tržní niku, by se tak měl stávat stále významnější nástroj přístupu k internetu. A satelity se stanou „páteří internetu“.


Cesty do vesmíru, kdy si lidé zaplatí za to, že „po osm až jedenáct minut pocítí stav beztíže“, jsou naopak podle experta trhem s omezeným potenicálem. Space X by ale měla nabízet „mnohem bohatší zážitky“. Cena podobnýcn výletů je přitom nyní velmi vysoká, ale podle experta půjde dolů díky tomu, jak sílí konkurence. A jak bylo uvedeno, klíčovým trhem jsou ve vztahu k vesmíru komunikace, což se projeví i na tom, kam bude mířit kapitál a investice.

Zdroj: Yahoo Finance



Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)
Pá 16:44  Týden na akciových trzích: v Praze podividendový propad, ostatní trhy rostly -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Pá 16:02  Komentář k dubnové volatilitě Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)

Přečtěte si také:

13.03.2023Investice do akcií jako spolehlivá cesta k rentě Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
31.08.2022Investice do energetiky jako příležitost? Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688