Redakce (Kurzy.cz)
Investice  |  26.02.2022 22:05:10

Jak lze pomoci Ukrajině? Užitečné odkazy i sbírka, kterou znásobí ČSOB

Češi ukazují obrovskou vlnu solidarity s válkou zasaženou Ukrajinou. Ztělesněna je penězi, nabídkou humanitární pomoci nebo ubytování a stravy těm, kdo ze země musejí utéci do bezpečí. Přinášíme některé možnosti a informace, včetně podpory skupinou ČSOB, jejíž součástí je také Patria Finance.

Darujme.cz: Sbírka skupiny ČSOB nebo post bellum

Zájemci přes Darujme.cz mohou přispívat organizacím jako ADRA, UNICEF, Člověk v tísni, Charita Česká republika nebo Post Bellum. Pod Člověkem v tísni spustila sbírku také skupina ČSOB. „Spouštíme veřejnou sbírku SOS Ukrajina na dárcovském portále Daruj Správně pod organizací Člověk v tísni. Vybrané finance půjdou na humanitární pomoc obětem ozbrojeného konfliktu, lidem na útěku, uprchlíkům, na ochranu ohrožených rodin a jednotlivců. Podobně jako u dalších takových sbírek vybranou částku zdvojnásobíme. Všichni v ČSOB jsme srdcem na Ukrajině,“ uvádí na oficiálním facebookovém profilu skupina ČSOB, do níž patří také Patria Finance. „Věříme v sílu a solidaritu nás všech s Ukrajinou a věříme, že ji společně dokážeme potvrdit naší podporou humanitární pomoci pro ukrajinský lid,“ uvedl Petr Hutla, člen představenstva ČSOB zodpovědný za Řízení úvěrů, Public affairs a společenskou odpovědnost.

 Přispívat je možné zde: https://www.darujspravne.cz/sbirka/sos-ukrajina-598


Skupina ČSOB také v souvislosti s aktuální situací nebude do odvolání účtovat transakční poplatky za zahraniční platby směřované na Ukrajinu. "Finanční podpora jednotlivcům i sbírkovým účtům na jakýkoliv bankovní účet na Ukrajině bude zdarma ve všech měnách. Při zadání platby bude poplatek zobrazen, nebude ale účtován," uvedla.

„Ve spolupráci s našimi partnery na Ukrajině spouští Paměť národa sbírku, ve které může přispět každý z nás. Nakupujeme zdravotnický materiál a ochranné vybavení zvyšující bezpečnost obránců Ukrajiny jako jsou neprůstřelné vesty, helmy, rukavice, vysílačky, drony s nočním viděním a další neútočné vybavení. Spolupracujeme např. s ukrajinskou neziskovou organizaci ????????? ????? / Come Back Alive, ale i s mnoha dalšími organizacemi a jednotlivci. Podporujeme humanitární pomoc lidem postiženým invazí ruské armády,“ je pak definována sbírka Paměti národa, jejímž partnerem a podporovatelem je také Patria Finance.

Přispívat je možné zde: Pomozte Ukrajině s Pamětí národa | Darujme.cz


Stát sbírá možnosti ubytování pro ukrajinské uprchlíky

Správa uprchlických zařízení ČR eviduje nabídky na ubytování. Preferuje ubytovny, penziony nebo hotely, nejlépe včetně poskytnutí jídla, tedy stravování. Zřídila email ubytovaniukrajina@suz.cz.

„Moc děkujeme za dosud zaslané nabídky ubytování pro Ukrajinské občany. Velmi si jich vážíme. Doposud jsme obdrželi více než 1000 různých nabídek od jednotlivých lůžek či pokojů až po ubytování hromadného typu. Všechny nabídky třídíme a využijeme buď my, nebo je poskytneme našim partnerům. Od této chvíle prosíme na email ubytovaniukrajina@suz.cz pouze o nabídky ubytování hromadného typu, tedy 20 a více pokojů. Ideálně s možností zajištění stravování. Děkujeme, že se zajímáte,“ uvádí SÚZ.

Ukrajinci s končícím vízem mohou zůstat

Ukrajinské občany v Česku informuje tuzemské ministerstvo vnitra, že lze setrvat při konci pobytového oprávnění. Odkazuje na další budoucí zveřejněné informace. „Občané Ukrajiny, kteří mají biometrický pas, mohou do České republiky přicestovat bezvízově,“ uvádí také na svém webu.

Účet ukrajinského ministerstva obrany

Lidé také mohou posílat finanční příspěvky na účet ministerstva obrany Ukrajiny. Prostředky půjdou na logistiku a poskytování lékařské pomoci. Na možnost upozornila ukrajinská ambasáda v České republice.

04.03. 15:44  Dary v účetnictví (Honza)
04.03. 09:54  Dary v účetnictví (Pijack)
04.03. 09:04  Dary v účetnictví (Honza)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688