Research (eToro)
Kryptoměny  |  31.01.2022 13:47:30

Bitcoin a ethereum získávají zpět ztracené pozice


Kryptoměny se v minulém týdnu začaly pomalu vracet zpět, přičemž bitcoin i ether získaly zpět malou část ztracených pozic po prudkých propadech v předchozích týdnech.

Bitcoin zahájil týden obchodováním nad hranicí 35 000 amerických dolarů, ale v pondělí klesl na téměř 33 000 dolarů. Od tohoto nejnižšího bodu však kryptoaktivum zahájilo jakési zotavování, přičemž v pondělí v závěru obchodování výrazně vzrostlo nad 37 000 dolarů a v úterý dosáhlo vrcholu nad 38 000 dolarů. Od té doby si krypto aktivum drží svou hodnotu v rozmezí 37–38 dolarů.

Ether mezitím prošel během týdne volatilnější cestou, když v pondělí dosáhl minima pod 2 200 amerických dolarů a ve středu se vyšplhal nad 2 600 dolarů. Nyní se tato kryptoaktiva ustálila a obchoduje se v rozmezí 2 500 až 2 600 dolarů.

Poskytovatel krypto úvěrů začíná přijímat zástavy v podobě NFT
Společnost Genesis uvedla, že hodlá přijímat non-fungible tokeny (NFT) jako záruku půjčky a derivátových obchodů. Genesis je jednou z předních institucionálních krypto investičních platforem. Firma říká, že již drží některé vybrané NFT zástavy klientů. 
Vedoucí obchodování s deriváty na platformě uvedl, že firma bude k používání této technologie proti půjčkám přistupovat "velmi konzervativně". 

Využívání záruk jako ochrany proti selhání úvěrů ze strany velkých finančních firem není nic neobvyklého, ale zavedení využívání NFT je významným krokem k potvrzení významu tohoto odvětví, které v posledním roce zaznamenalo explozivní růst.

Společnost Genesis v posledních třech měsících roku 2021 uzavřela úvěry v hodnotě 50 miliard dolarů, což dokládá obrovský rozsah potenciálu NFT jako zástavy.

Belgický politik bude brát plat v bitcoinech
Belgický poslanec Christophe De Beukelaer prohlásil, že bude každý měsíc převádět svůj plat na bitcoin.
Poslanec bude využívat platformu Bit4You k převodu svého platu ve výši 5 500 eur na BTC. De Beukelaer uvedl, že svým rozhodnutím ukládat svůj plat do kryptoaktiva následuje příklad starosty New Yorku. Politik doufá, že tento krok pomůže propagovat Brusel a Belgii jako evropské krypto centrum. De Beukelaer je prvním evropským politikem, který prohlásil, že chce svůj plat dostávat v kryptoměnách, ale navazuje tak na příklad newyorského starosty Erica Adamse a starosty Miami Francise X. Suareze. De Beukelaer se k tomu vyjádřil v příspěvku na svém blogu: "Jsem první v Evropě, ale ne na světě, kdo si chce takovýmto přístupem posvítit na kryptoměny."

IMF pokračuje ve válce slov se Salvadorem
IMF prohlásil, že používání bitcoinů jako zákonného platidla v Salvadoru ohrožuje stabilitu země. Tento středoamerický stát přijal bitcoin jako oficiální měnu jako první na světě v září loňského roku, přičemž IMF tento krok vedený prezidentem Nayibem Bukelem ostře kritizoval. Podle IMF jsou s používáním BTC spojena "velká rizika" pro "finanční stabilitu, integritu a ochranu spotřebitelů". Organizace vyzvala Salvador, aby zúžil rozsah svého projektu a zrušil status kryptoměny jako zákonného platidla. 

Bukele se však vzepřel a země pokračuje v nákupu BTC, přičemž nedávno nakoupila dalších 410 tokenů, když ceny na širším trhu klesly.

Simon Peters
analytik kryptoměn, eToro

 

Toto je marketingová komunikace a neměla by být brána jako investiční rada, osobní doporučení nebo nabídka či výzva k nákupu či prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na jakékoli konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičního produktu nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

Veškerý obsah této zprávy slouží pouze pro informační účely a nepředstavuje finanční poradenství. Společnost eToro nenese žádnou odpovědnost a nepřebírá žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

Krypto aktiva jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu značně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě CFD je obchodování s krypto aktivy neregulované, a proto na něj nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je ohrožen.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688