plzen.eu (Plzeň)
Investice  |  28.01.2022 12:00:00

Kam v Plzni vyrazit o víkendu? Komentované prohlídky plzeňských lákadel, Zimní program v DEPU, Kde v Plzni příjemně vymrznout (a nezmrznout)

Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

První měsíc nového roku se chýlí ke konci a pomalu předává vládu únoru. Než se tak stane, zpestřete si poslední lednový víkend (29. a 30. ledna 2022) našimi tipy, kde a jak se v Plzni zabavit. Vymrzněte na městské procházce nebo festivalu severského filmu a ochutnejte zabijačkové dobroty. Na výstavě nebo komentované prohlídce si připomeňte smutné výročí plzeňských transportů. Vydejte se na komentované prohlídky Loosových interiérů nebo si vyberte z nabitého programu divadla. Taky nevíte, kam dřív?

Katedrála sv. Bartoloměje (ilustrační foto: M. Pecuch)

Katedrála sv. Bartoloměje (ilustrační foto: M. Pecuch)

Komentované prohlídky plzeňských lákadel

Nestihli jste návštěvu u Loose v rámci Plzeňských hotelových nocí? Nevadí, byty Voglových a Krausových i Brummelův dům jsou pro vás otevřené i tento víkend. Nahlédněte do těchto skvostných interiérů v pátek nebo v sobotu. Odhalit tajemství plzeňské dominanty, katedrály sv. Bartoloměje, můžete v sobotu v 16 a v 17:30 hodin. Vydejte se do podkroví nebo zůstaňte při zemi a prohlédněte si interiér katedrály. Vstupenky na prohlídky zakoupíte v našich infocentrech i online.

Zimní program v DEPU

S kreativní zónou DEPO2015 šijí všichni čerti. Probíhají tu stavební úpravy, pobíhají dělníci a malíři, připravuje se nová expozice i kavárna. To ale neznamená, že jsou brány depa zavřené. I teď můžete vyrazit na stopovačku – Industriální stezku, která vás hravou formou seznámí s historií areálu. Tento víkend máte poslední možnost zajít na Quattro Formi, výstavu čtyř umělkyň spojující experiment a humor. Stejný počet umělců také společně dal dohromady výstavu o změně klimatu Krajinoskop, která by vaší pozornosti v depu také neměla ujít.

Divadelní představení

Za kvalitní kulturou můžete tento víkend vyrazit i do plzeňských divadel. Divadlo J. K. Tyla uvede v pátek operu Alceste a o den později činohru Neapolská choroba nebo známý muzikál Billy Elliot. Víkend zakončí nedělní představení Lindauer? Pakeha!, Billy Elliot i opera pro děti Papageno v kouzelném lese. Do nedalekého Divadla Dialog zajděte v sobotu na satirickou komedii Ať žije premiér! Ti nejmenší se mohou těšit na nedělní představení Kolíbá se velryba v Divadle Alfa.

Židovská Plzeň

Vydejte se na komentovanou prohlídku Židovská Plzeň. Dozvíte se na ní spoustu zajímavostí o plzeňské židovské komunitě, navštívíte Starou synagogu, kterou jste možná ve Smetanových sadech ještě nenašli, i jeden z Loosových interiérů. Uctít památku plzeňských Židů, obětí transportů, které byly před 80 lety v těchto dnech vypraveny z plzeňského nádraží, můžete také prostřednictvím výstavy Čas nezapomnění. Tyto historické dokumenty a fotografie přibližující osudy transportovaných Židů najdete ještě na venkovních panelech na náměstí Republiky a ve Smetanových a Štruncových sadech. Cestou se zastavte i ve Staré synagoze a prohlédněte si výstavní projekt Navzdory.

Kde v Plzni příjemně vymrznout (a nezmrznout)

Pokud se trochu přiobléknete a nahodíte o jednu vrstvu oblečení navíc, prozkoumávat krásy Plzně a jejího okolí můžete i venku. Už jste podnikli tour kolem zajímavých soch nebo průzkum vesnických památkových rezervací? Pokud patříte mezi nadšené sportovce, zúčastněte se nedělní MTB vyjížďky, prozkoumejte v plavkách plzeňské vody nebo si na Košutce zahrajte na Jardu Jágra. Podívejte se na další tipy v našem článku a přesvědčte se sami, že i zima je pro pohyb venku jako stvořená.

Scandi, festival severského filmu

Milujete sníh, teploty hluboko pod nulou a na vašem cestovatelském bucket listu figurují severské země? Zkrátka byste nejraději procestovali celou Skandinávii, ale současná situace vám nehraje příliš do karet? Pak je tu pro vás SCANDI – osmý ročník festivalu současného severského filmu. Milovníky skandinávských krajin a jejich nezaměnitelné kinematografie zavalí lavina předpremiér, žánrových titulů a legendárních švédských němých filmů. Cílová destinace: Moving Station!

Zabijačkové hody na Doubravce i v centru

Od štědrovečerní večeře už uplynul neuvěřitelný měsíc. Jestli už se vám zase sbíhají sliny na pořádné dobroty, na nic nečekejte a vyrazte v sobotu do Habrmannova parku. Klobásky, jitrnice, jelítka, zkrátka stará dobrá doubravecká zabijačka, dobré pití i lidová muzika. Pokud máte Doubravku z ruky, zkuste zabijačkové hody v Plzeňce v centru. I tady se objeví plno zabijačkových dobrot, tankové pivo či něco teplého na zahřátí a poctivé české buchty jako sladká tečka. Dejte si i za nás!

Kam v Plzni vyrazit o víkendu najdete podrobněji na:
www.visitplzen.eu/vikendovy-program

Text: Visit Plzeň


Zveřejněno: 28. 1. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688