Research (eToro)
Kryptoměny  |  24.01.2022 17:47:20

Kryptoměny klesají uprostřed globálního výprodeje růstových a technologických aktiv


Hodnota bitcoinu (BTC) je nyní na cenovém minimu od června 2020. Bitcoin se propadl o zhruba 50 % ze svého historického maxima (ATH) z listopadu 2021, kdy byla cena bitcoinu víc než 69 000 amerických dolarů.

Tento týden se největší a nejznámější kryptoměna na světě obchodovala za více jak 42 000 amerických dolarů, přičemž ve čtvrtek jeho hodnota začala silně klesat, důsledkem toho, jak výnosy z dluhopisů ve velkých ekonomikách rostly. V současné době se bitcoin obchoduje za méně než 35 000 dolarů.    

Podobný dopad to mělo na ether, který se v současné době prodává za červnové ceny z roku 2020 a od listopadu ATH ztratilo asi 50 % své hodnoty. Ether začal týden s cenou více než 3,200 dolarů a momentálně prudce klesl pod cenu 2 400 amerických dolarů


Fed vyda zprávu o CBDC

Americká centrální banka vydala zprávu o potenciální digitální měně centrální banky (CBDC).

Fed vydal diskusní dokument, který se zaměřuje na výhody a nevýhody potenciálního amerického CBDC. Nyní žádá respondenty, aby se vyjádřili k tomu, jak by CBDC mohla zlepšit americké domácí platební systémy.

Šéf americké centrální banky Jerome Powell to komentuje se slovy: „Těšíme se na jednání s veřejností, volenými zástupci a širokou škálou zúčastněných stran při zkoumání pozitiv a negativ digitální měny centrální banky ve Spojených státech.“ 

Fed se chce nejdřív podívat na klíčové problémy jako je zachování měnové a finanční stability v digitálním systému, jak doplnit stávající platební systémy a zachovat soukromí občanů při dohledu nad nelegálními finančními aktivitami.

Taková zpráva může být významným krokem, protože USA je nejsilnější ekonomikou na světě, která má potenciál transformovat globální finance přijetím CBDC. Ve výzkumu, plánování a realizaci digitální měny však zaostává za ostatními zeměmi.

Twitter spouští NFT profilové obrázky 

Twitter uvedl, že pro své uživatele aktivoval profilové obrázky na bázi non-fungible token (NFT).

Tato funkce bude okamžitě rozpoznatelná pro každého, kdo má NFT profilový obrázek, místo typické kulaté profilové fotografie bude rámeček obrázku šestiúhelníkový.

Spuštění NFT skinů na Twitteru bude podporovat krypto peněženky typu Argent, Coinbase Wallet, Ledger Live, MetaMask, Rainbow a Trust Wallet.

Podmínkou, aby mohli uživatelé zapnout tuto funkci je telefon s operačním systémem od iOS a registrace na předplatném Twitter Blue za 2,99 dolarů

Twitter Blue nabízí další prémiové funkce k přizpůsobení si vlastního účtu, včetně nových NFT „profilovek“ a funkce „vrátit zpět svůj tweet“. Prémiové předplatné se teprve zavádí, a proto je aktuálně dostupné pouze v USA, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu.

Intel se začne podílet na těžbě BTC 

Výrobce počítačových čipů Intel se chystá odhalit čip na těžbu bitcoinů.

Takzvaný čip „Bonanza Mine“ bude spuštěn na Mezinárodní konferenci Solid-State Circuits (ISSCC), která začíná 20. února.

Tato zpráva však neznamená, že Intel začne těžit BTC sám – spíše se chystá vyrobit technologii pro usnadnění těžby.

Současným a největším rivalem firmy je na tomto trhu společnost Bitmain. Poptávka po těžebních čipech specifických pro bitcoiny je velká, protože normální grafické procesorové jednotky (GPU) nejsou navrženy k řešení složitých hashů a jako takové těží BTC velmi neefektivně, jak z hlediska času, tak vynaložené energie.


Toto je marketingová komunikace a neměla by být brána jako investiční rada, osobní doporučení nebo nabídka či výzva k nákupu či prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na jakékoli konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičního produktu nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

Veškerý obsah této zprávy slouží pouze pro informační účely a nepředstavuje finanční poradenství. Společnost eToro nenese žádnou odpovědnost a nepřebírá žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

Kryptoaktiva jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu značně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě CFD je obchodování s kryptoaktivy neregulované, a proto na něj nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je ohrožen.







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688