Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  07.01.2022 17:09:52

Tři akcie Warrena Buffetta, které by mohly letos vyletět nahoru

Leden bývá čas, kdy si investoři sestavují investiční strategii na nový rok. Jedním z vodítek může být akciové portfolio za 350 miliarddolarů spravované společností Berkshire Hathaway investora Warrena Buffeta. Ne všechny akcie v tomto portfoliu vyrostly na maxima a několik z nich je za stále ještě atraktivní cenu s potenciálem růst. Zde jsou tři z nich.

Verizon

Růsty na akciích společnosti Verizon za posledních pět let téměř vyvážily jejich poklesy. V tomto časovém rozpětí narostly pouze o 3,5 %. A po pomalém, ale vytrvalém poklesu od května se cena těchto akcií nachází jen mírně výše, než když se trh v březnu 2020 propadl. A to navzdory tomu, že poslední tři finanční čtvrtletí vykazoval Verizon růst tržeb i zisků. Celkové konsolidované provozní výnosy ve 3. čtvrtletí 2021 byly jen necelých 33 miliard USD, což představuje meziroční nárůst o 4,3 %.

Verizon ve velkém sází na 5G, další evoluci bezdrátové komunikace. V letech 20212024 plánuje investovat do svých sítí dalších 10 miliard dolarů, aby mohl nabízet internet s rychlostí až 1 GB za vteřinu pro 50 milionů domácností v USA. To znamená přibližně 41 % celých Spojených států.

Akcie aktuálně vykazují forwardové PE 9 a nabízí šťavnatý dividendový výnos 4,9 %.

V1

StoneCo

Akcie cloudové e-commerce technologické firmy StoneCo již několik měsíců ztrácí závratným tempem na hodnotě. StoneCo se za poslední rok propadla o necelých 80 %. Přestože jsou akcie StoneCo tolik volatilní, Berkshire jich stále vlastní přes 10,6 milionu.

Tato firma totiž podobné bouře vždy ustála a akcie se pokaždé vrátily zpět nahoru. Za něco málo přes tři roky, co působí jako veřejně obchodovaná společnost, své příjmy zdvojnásobila. Forwardový P/E StoneCo je 11.

Firma má podobný obchodní model jako Shopify. Její technologie poskytují pohodlnou sadu řešení pro podnikatele, kteří chtějí jednat přímo se spotřebiteli. Vzhledem k tomu, že se stále více lidí snaží přeměnit své vedlejší aktivity do plnohodnotného podnikání, by měly platformy jako StoneCo zaznamenat větší poptávku.

S2

Amazon

Sázka na růst Amazonu v roce 2022? Nesmějte se. Akcie Amazonu právě zakončily poměrně nudný rok 2021 a za posledních šest měsíců klesly o více než 8 %.

Zatímco společnost v loňském roce pokračovala v navyšování svých tržeb (ve 3. čtvrtletí o 111 miliard USD), čistý příjem se značně snížil kvůli problémům s přepravou a personálním obsazením souvisejícím s pandemií. Firma rovněž vložila další investice do své pracovní síly. Ale tyto dopady na ziskovost by měly být jen krátkodobé.

Amazon zůstává jedním z největších hráčů ve třech masivních, rychle rostoucích odvětvích - e-commerce, cloud computingu a streamovaného obsahu. Vzhledem k velikosti této společnosti, jmění a ochotě udělat vše, co je potřeba, pro zvýšení podílu na trhu, je těžké si představit, že by její místo zaujala jiná společnost. A už jen dlouhodobý potenciál Amazon Web Services by měl Amazonu poskytnout spoustu prostoru k růstu, i když se nyní obchoduje za 3 300 dolarů za akcii.

A3

Zdroj: Money Wise

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

09.01. 13:41  Akcionáří Amazonu (GOGO)
09.01. 09:32  Akcionáří Amazonu (Martin Hrabal)


Přečtěte si také:

02.03.2021Tři atraktivní akcie pana Buffetta Patria (Patria Finance)
05.04.2017Akcie Warrena Buffetta výrazně posilují Research (W4T.CZ)
28.07.2015Akcie, které by si dnes koupil mladý Warren Buffett Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688