Inzerce (Inzerce)
Kryptoměny  |  05.01.2022 11:26:47REKLAMA

Kryptoměnová burza Coinmate nabízí platbu v korunách a snadnou registraci

Hledáte spolehlivou burzu pro obchodování s kryptoměnami, ale překážkou je pro vás anglické rozhraní či nutnost platit v cizích měnách? Evropská kryptoměnová burza Coinmate se soustředí na český trh a tuzemským obchodníkům nabízí možnost obchodovat s kryptoměnami nejjednodušší cestou.

Co je to kryptoměnová burza?

Kryptoměnové burzy (někdy také označované jako kryptoměnové směnárny, anglicky cryptocurrency exchange) jsou dnes nejpopulárnější variantou obchodování s kryptoměnami. Jedná se o webové či mobilní aplikace, na kterých mohou obchodníci nakupovat a prodávat vybrané kryptoměny.

Kryptoměnové burzy přinesly do světa kryptoměn především potřebné zjednodušení při realizaci obchodu mezi dvěma stranami (tj. likvidní trh) a mají významnou zásluhu na rozmachu aktivního obchodování s kryptoměnami po celém světě.

Odměnou za tento přínos jsou v případě kryptoměnových burz samozřejmě poplatky. Ty ale zpravidla nejsou například ve srovnání s klasickým obchodováním akciových titulů na burze přes brokera nijak přemrštěné a pohybují se obvykle hluboko pod jedním procentem za realizovaný obchod.

Kryptoměnových burz jsou stovky. Liší se v něčem?

Kryptoměnových burz je dnes po světě několik stovek. I když to tak na první pohled nemusí vypadat, liší se poměrně zásadně v mnoha ohledech.

Mezi významné faktory pro výběru kryptoměnové burzy patří:

  • množství obchodovaných kryptoměn a nabídka (krypto)měnových párů,
  • výše poplatků,
  • likvidita trhu a zobchodovaný objem kryptoměn,
  • uživatelské prostředí (nabízené platformy, přehlednost, jazyky),
  • způsoby dobití a výplaty finančních prostředků,
  • zabezpečení, důvěryhodnost,
  • doplňkové služby, pokročilé funkce.

Drtivá většina ze zmíněných stovek kryptoměnových burz má sídlo v zahraničí a orientuje se především na asijský trh a anglicky mluvící klientelu. Převažuje tedy platba v cizích měnách a kredit je často nutné draze dobíjet kartou, kde je běžně účtován vysoký poplatek kolem 3 %. To zamrzí zejména ve chvíli, kdy s kryptoměnami začínáte a jinou možnost než vklad v klasické národní měně (tzv. fiat měně) zatím nemáte.

Překážkou může být i anglické uživatelské prostředí, komplikovaná registrace či nejistota ohledně technického zabezpečení burzy.

Burzu pro obchodování s kryptoměnami tedy musíte vybírat tak, aby vyhovovala vašim požadavkům.

Coinmate.io je kryptoměnová burza šitá na míru pro český trh

Hledáte spolehlivou kryptoměnovou burzu, která se orientuje na české obchodníky? Rázem zjistíte, že výběr se razantně zúží a služeb pro směnu kryptoměn, které splní vaše hlavní požadavky, budou spíše jednotky.

Jednou z větších kryptoměnových směnáren, které se na tuzemský trh soustředí, je Coinmate.io. Coinmate nabízí v kryptoměnovém světě vzácnou možnost provedení vkladu v českých korunách. Webová aplikace je navíc kompletně v češtině a uživatelské rozhraní, které je samo o sobě ve srovnání s mnoha jinými kryptoburzami jednoduché a velmi přehledné, je tak pro tuzemské obchodníky zcela srozumitelné.

Nabídka kryptoměn sice nečítá stovky a tisíce různých „coinů“, Coinmate však sází na prověřené a roky fungující kryptoměny, u kterých je růst jejich hodnoty podložen reálným využitím. Nemusíte se tak „brodit“ spoustou „memecoinů“ a podvodných projektů, u kterých je růst hodnoty vyvolán pouze uměle a dočasně. Ani méně zkušený obchodník tak u Coinmate nemůže narazit.

Jak začít obchodovat na Coinmate?

Navštivte webovou stránku Coinmate.io. U Coinmate lze aktuálně obchodovat pouze skrz webové rozhraní.

Samotná registrace je velmi jednoduchá. Je nutné vyplnit osobní údaje a zaslat oskenovaný doklad. To je ale zcela běžné u všech důvěryhodných kryptoměnových burz, resp. u všech služeb podobného typu nejen z oblasti kryptoměn.

Po splnění všech administrativních požadavků můžete nákup a prodej kryptoměn přes Coinmate realizovat dvěma způsoby. Buď využijete zjednodušené rozhraní „KOUPIT/PRODAT“, které nabídne možnost okamžitého nákupu či prodeje kryptoměny na spotovém trhu v nejjednodušším možném rozhraní.

Po splnění všech administrativních požadavků můžete nákup a prodej kryptoměn přes Coinmate realizovat dvěma způsoby. Buď využijete zjednodušené rozhraní „KOUPIT/PRODAT“, které nabídne možnost okamžitého nákupu či prodeje kryptoměny na spotovém trhu v nejjednodušším možném rozhraní.

Druhou variantou je sekce „OBCHODOVAT“. Zde obchodník nalezne pokročilejší funkce – zejména graf vývoje ceny vybraného páru a inteligentní pokyny pro obchodování.

Jak úspěšně obchodovat s kryptoměnami na Coinmate?

Pasivně sledovat grafy vývoje cen jednotlivých kryptoměn a aktivně kryptoměny obchodovat, jsou dvě zásadně odlišné věci. Kryptoměny patří k nejvolatilnějším aktivům, jaká lze dnes obchodovat. To znamená, že hodnota kryptoměn prochází častými výkyvy (až o desítky procent). Hodnota kryptoměny tak může rychle vzrůst, ale i klesnout. Základní investiční pravidlo praví, že požaduje-li investor vysoký výnos, musí také počítat se zvýšeným rizikem.

Kryptoměny by tak v osobním portfoliu měly tvořit jednotky procent kapitálu investovaného na finančních trzích.

Pro snížení rizika je vhodné investovat dlouhodobě pravidelně po menších částkách. Pokud celou zamýšlenou investici zobchodujete během krátkého časového úseku, vystavujete se zvýšenému riziku toho, že nakoupíte tzv. „na vrcholu“ a hodnota portfolia bude klesat. Rozložením investic do delšího časového horizontu zvýšíte pravděpodobnost toho, že nakoupíte kryptoměny i v době poklesu trhu a vložené prostředky při dalším růstu zhodnotíte.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688