Patria (Patria Finance)
Investice  |  23.07.2021 08:36:31

Twitter zpět v černých číslech. Lepší výsledky nenechaly chladnými ani konkurenty

Americká internetová společnost Twitter ve druhém čtvrtletí vydělala 65,6 milionu dolarů (1,4 miliardy ) po ztrátě 1,38 miliardy dolarů před rokem. Její tržby se meziročně zvýšily o 74 procent na 1,19 miliardy dolarů (26 miliard ). Překonala tak očekávání analytiků, kteří tržby odhadovali na 1,07 miliardy dolarů. Akcie podniku si v reakci na výsledkovou zprávu podle serveru CNBC připisovaly až devět procent, nárůst po uzavření burzy nakonec dosáhl 5,6 procenta.

Twitter nyní pracuje na zvyšování efektivity své reklamy, ve které tradičně zaostává za většími konkurenty, jako je například Facebook. Toto úsilí spolu s vyšší poptávkou ze strany inzerentů podle firmy pomohlo k růstu příjmů z reklamy, které jsou klíčovou součástí tržeb podniku, napsala agentura Reuters. Příjmy z reklamy se ve druhém čtvrtletí zvýšily o 87 procent na 1,05 miliardy dolarů.

Firma Twitter včera rovněž oznámila, že ve druhém čtvrtletí získala sedm milionů nových uživatelů. Celkový počet denních uživatelů její sítě se tak vyšplhal na 206 milionů, napsala agentura Bloomberg.

Společnost také předpověděla, že ve třetím čtvrtletí její celkové tržby dosáhnou 1,22 až 1,3 miliardy dolarů. Analytici přitom dříve tržby za třetí čtvrtletí odhadli v průměru pouze na 1,17 miliardy dolarů.

Nad očekáváním analytiků skončily ve čtvrtek po zavření burzy také kvartální tržby společnosti Snap. Výsledky pomohly i akciím jejich větších rivalů Facebooku a Alphabetu. Ty svoje výsledky zveřejní až příští týden. Obě firmy nicméně také působí v byznysu digitální reklamy a čísla z Twitteru a Snapu investorům zodpověděly některé přetrvávající dotazy. Pandemie způsobila nárůst prodejů zboží i služeb přes internet. Teď v některých částech světa ustupuje, ukazuje se ale, že zadavatelé reklamy pořád zvyšují svoje rozpočty, podotkl Bloomberg.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688