Patria (Patria Finance)
Investice  |  20.05.2021 12:48:38, aktualizováno 22.05.2021 09:10:41

Credit Suisse: Půjdeme do hlubší korekce na trzích, bude to příležitost k nákupu

Akcie po celém světě se konsolidují a podle Raye Farrise z Credit Suisse by v budoucnu mohlo dojít k dalším ztrátám. Ty by pro investory mohly představovat zajímavou příležitost k nákupu.

Data jsou „mnohem trhanější“, jak se momentum globálního růstu blíží vrcholu, uvedl ve středu Farris v pořadu CNBC „Squawk Box Asia“. "Pravděpodobně půjdeme do hlubší korekce na globálních akciových trzích," dodal.

Tato korekce však podle něj může investorům poskytnout „velkou příležitost“ poté, co celosvětové akcie zahájily rok silným začátkem. Do konce prvního čtvrtletí vyskočil index S&P 500 téměř o 6 % od své poslední zavírací ceny v roce 2020. Ve stejném období vzrostl celoevropský Stoxx 600 o 7,7 %, japonský Nikkei 225 ol 6,3 % a hongkongský Index Hang Seng o 4,2 %.

1

"Naším cílem za posledních pár měsíců bylo nesnažit se předhonit trh," řekl Farris. "Byli jsme velmi opatrní, abychom u akcií zůstali na strategických vahách v portfoliích, protože chceme mít zdroje na to, abychom mohli využít korekci."

Vysvětlil, že 30 let před rokem 2019 „činila průměrná korekce přibližně 14 %, ale průměrné zisky z této minimální hodnoty korekce byly 39 %“. V roce 2020 ale zaznamenal index S&P 500 průměrnou korekci přibližně 9 %, zatímco následné zisky činily přibližně 29 %.

Mnoho hlavních trhů vykázalo v prvním čtvrtletí silné výsledky, ale v posledních relacích byly akcie volatilní. A minulý týden byl pro akcie na Wall Street jedním z nejdivočejších období letošního roku. Tři hlavní indexy vykázaly nejhorší týdenní výkonnost od 26. února v době, kdy jsou investoři znepokojeni výhledem inflace v USA a jeho potenciálním dopadem na politiku Fedu.

V Asii je to nárůst infekcí koronaviru na místech, jako je Japonsko, Singapur a Tchaj-wan, co poslalo některé trhy také na horskou dráhu. Například index Taiex na Tchaj-wanu se v pondělí propadl téměř o 3 %, jen aby v úterý vzrostl o více než 5%.

Zdroj: CNBC

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688