Patria (Patria Finance)
Investice  |  08.12.2020 16:38:48

Apple se s prvními sluchátky přes hlavu pouští na silně konkurenční trh

Apple představil svoje první bezdrátová sluchátka přes hlavu AirPods Max a předplatitelskou službu pro fitness aktivity Apple Fitness+. Ta bude startovat v pondělí 14. prosince. Nová sluchátka začne firma rozesílat hned den poté. Na domácím trhu budou stát 549 dolarů. Novinky přicházejí v pro firmu kritickém předvánočním období. Apple se příslušenstvím snaží doplňovat tržby, které vytváří jeho hlavní výrobek, chytrý telefon i Phone. Akcie společnosti po otevření Wall street začaly v plusu, rychle ale sklouzly na zelenou nulu.

Akcie společnosti Peloton Interactive, americké cvičební společnosti a dodavatele stacionárních byciklů, po zprávách od Applu zamířily dolů, v premarketu klesly až o 3,8 % a po otevření Wall Street odepisovaly 1,6 %. Akcie společnosti Nautilus, která vyvíjí produkty pro kardio a silové cvičení, klesají o 3,4 %.

Se sluchátky přes hlavu se Apple pouští na silně konkurenční trh, kde už působí firmy jako Bose nebo Sony. Nová applovská sluchátka jsou kompatibilní s digitální asistentkou Siri a kromě jiného mají tlačítko Digital Crown na manuální ovládání hlasitosti, zastavování hudby nebo zvedání hovorů. Apple tvrdí, že baterie sluchátek vydrží 20 hodin. Dostupné budou v pěti barvách včetně modré a zelené. Do prodeje jdou už dnes.

Sluchátka AirPods firma představila v roce 2016, kdy také odstranila sluchátkový konektor. Novinka tehdy nakopla tržby Applu z prodeje nositelné elektroniky a stala se hlavním motorem růstu po iPhonech. Lidé teď mění svoje iPhony méně často a byznys s příslušenstvím je pro firmu nástrojem, jak generovat větší tržby na uživatele. Z prodeje příslušenství Apple v posledním fiskálním roce inkasoval 31 miliard dolarů.

Nová verze bezdrátových sluchátek (pecek) AirPods přišla loni a vyspělejší verze AirPods Pro se systémem potlačení hluku loni v říjnu. Nové AirPody Apple plánuje i na příští rok, zatímco konkurenční sluchátka a mikrofony přestal prodávat letos v září.

Služba Apple Fitness+, další dnešní novinka, je postavená na chytrých hodinkách Apple Watch a nabízí možnost přenést deset různých druhů tréninku vedeného trenéry na další produkty od Applu, a to včetně dat o fyzické činnosti z hodinek Apple Watch. Měsíční předplatné v USA bude stát 9,99 USD a roční 79,99 USD. Službu Apple spouští v pondělí 14. prosince.

Zdroje: Apple, Bloomberg

Foto: Apple

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Po   6:03  Sazby mohou jít stále dolů už v červnu - Citi (video) Patria (Patria Finance)
Po   1:00  Tesla v problémech. Akcie od začátku roku klesly o 41 % Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688