cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  17.10.2020 15:36:09

5 ruských bank vyjádřilo zájem o pilotní program digitálního rublu

První pilotní programy související s plánovaným potenciálním spuštěním ruské digitální státní měny jsou plánovány již na první polovinu roku 2021. Již k dnešnímu datu potom hned několik ruských finančních institucí vyjádřilo zájem účastnit se testování digitálního rublu.

Lokální zpravodajská agentura Izvestia dokonce k dnešnímu datu reportovala, že minimálně 5 ruských bank již vyjádřilo svůj zájem o účast na prvních pilotech nové ruské státní centralizované digitální měny. Mezi tyto banky patří např. státem podporovaná banka Promsvyazbank, Credit Bank of Moscow, komerční banka Zenit, spořitelna Dom.RF a krymská Russian National Commercial Bank.

Právě zastupitelé Russian National Commercial Bank potom k zájmu uvedli to, že se chtějí Krymu zajistit nejinovativnější bankovní technologie, a účast na tomto programu je tak pro ně velice důležitá.

Mimo to z reportu vyplývá i to, že centrální banka plánuje využít digitální ruble po dosažení dostatečné adopce i v oblasti distribuce platů a mezd. The Bank of Russia také několikrát zmínila, že uživatelé budou moci novou digitální měnu uchovávat a využívat pomocí nástroje podobného platebním kartám. Také se počítá s tím, že samozřejmě budou muset obchodníci přenastavit své platební terminály k tomu, aby mohli digitální ruble přijímat.

Ruská CBDC potvrzena

Tato novinka následuje pár dní staré ohlášení, podle kterého ruská centrální banka potvrdila své plány emise digitálního rublu. Dokonce již nasdílela některé dokumenty týkající se právě spuštění této měny. Z těch jsme mohli vyčíst i to, že digitální ruble nemá nahradit hotovost, ale má fungovat vedle ní.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste