cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  30.09.2020 12:26:36

V Singapuru přichází s blockchainovým zdravotním pasem

Vláda Singapuru pokračuje v aplikaci blockchainu do státní správy, kdy obohacují svou aplikaci zaměřenou na zdravotnictví o tzv. zdravotní pas. Tím navázali na úspěšný pilotní program, který probíhal již od července letošního roku.

Nová aplikace pro digitální pas byla vybudována na Open Attestation Platform. Ta je open-sourced rozhraním pro správu dokumentů s využitím blockchainu a stojí za ním singapurská společnost pod CIO, GovTech. Aplikace pak pomůže při správě a ověřování dokumentů z oblasti zdravotnictví. Mezi klasické případy využití pak patří správa dokumentů okolo COVID-19, tedy výsledky testování, důkazy o imunitě, ale třeba i veškeré záznamy okolo očkování i mimo koronavirus.

Pilotní verze byla představena v aplikaci od singapurského ministerstva s názvem FWMOMCARE app. Ta byla spuštěna již v květnu a jejím smyslem bylo monitorovat zdraví přeshraničních pracovníků v období pandemie. Za projektem samotným pak stojí vládou vlastněná společnost SGInnovate a startup Accredify a vývoj probíhá již od května letošního roku, kdy přišla zmíněná FWMOMCARE aplikace.

Podle představitelů projektu bylo nutné vybudovat spolehlivé řešení, které umožní důvěryhodný proces ověřování dokumentů okolo zdraví uživatelů. V oficiálním prohlášení dokonce SGInnovate a Accredify společně tvrdí, že aplikace odstraní závislost na papírových dokumentech, které mohou být ztraceny či upraveny.

„Digitální zdravotní pas využívá blockchainové technologie k zajištění odolnosti proti neoprávněné manipulaci s daty s využitím kryptografické ochrany pro každý dokument z oblasti zdravotnictví. Uživatelé tak mohou automaticky verifikovat své digitální záznamy skrz mobilní aplikaci a ty následně ukázat komu bude potřeba skrz sken QR kódu, což zajistí plynulý a bezproblémový proces verifikace.“

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste