Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  30.09.2020 11:27:35

Chaotická prezidentská debata

Akciové trhy ve Spojených státech a v Evropě uzavřely ještě před první prezidentskou debatou a skončily v mírném záporu, když část investorů před ní uzavřela své otevřené pozice a vybrala ziskyAmerické a evropské akciové futures po živelné debatě pokračovaly v poklesu a nyní se obchodují v záporu k jednomu procentu. Poměrně chaotická debata trhům nepomohla, když naopak zvýšila tržní nervozitu. Ukázala, že pakliže by volby vyhrál Biden, tak Trump prohru ponese velmi těžce. Na otázku moderátora Wallaceho, zda bude současný prezident respektovat výsledek voleb, Trump pouze odpověděl svými tvrzeními o rozsáhlých voličských podvodechCelkově tak první prezidentská debata, ve které si oba kandidáti skákali do řeči (Trump tak však činil viditelně více) a vzájemně se obviňovali, nepřinesla na trhy žádný pozitivní vliv. Okamžitý průzkum po skončení debaty od agentury CBS ukázal na Bidena jako na vítěze první debaty, což lze minimálně z krátkodobého hlediska brát jako důvod rostoucí nervozity a nejistoty. Lepší výkon Trumpa by pak byl býval na druhé straně hodnocen spíše pozitivně.

Včera kromě prezidentské debaty probíhaly také diskuze ohledně fiskálního balíčku ve Spojených státech. Komentáře ukazují, že dohody mezi Demokraty a Republikány by mohlo být dosaženo již v tomto týdnu. Diskuze budou dnes pokračovat. Demokraté navrhují pomoc ekonomice ve výši 2,2 bilionu USD, zatímco Trumpova administrativa předkládá pomoc ve výši 1,5 bilionu USD. Návrh Republikánů je ale vyšší než dříve navrhovaná pomoc v tomto měsíci. Výsledný stimul tak bude pravděpodobně někde kolem 2 bilionů USD.

V rámci korporátních zpráv Disney (-0,5%) po konci obchodování oznámilo, že propustí 28 tis. zaměstnanců pracujících v zábavních parcích (zejména v USA) kvůli nízkému zájmu návštěvníků vlivem pandemie. Dále bude dnes sledován zkušební let letadel 737 MAX ze stáje Boeingu (-1,5%) pod dohledem šéfa Federálního úřadu pro letectví S.Dicksona. Dnešní zkušební let je označován za milník v rámci procesu vrácení 737 MAX do provozu.

Asijské trhy dnes posilují díky pozitivním PMI datům z Číny, která ukazují na pokračující zlepšování tamější makroekonomické situace. 

 Evropské akciové trhy včera klesaly spolu s těmi americkými.

Marek Dongres, analytik České spořitelny

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:07  Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688