Akcenta (AKCENTA CZ)
Měny-forex  |  25.08.2020 09:13:56

Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 25.08.2020

Klíčové události

  • ČR: Konjukturální průzkum naznačil, že celková důvěra v ekonomiku dosáhla během srpna hodnoty 87,0 bodu, tedy o 0,3 bodu víc než v rámci předchozího měsíce. Důvěra podnikatelů meziměsíčně vzrostla o 0,8 bodu na aktuálních 85,5 bodu, zatímco důvěra spotřebitelů naopak ve srovnání s červencem poklesla o 1,6 bodu na současných 94,4 bodu.
  • Polsko: Peněžní nabídka M3 v červenci vzrostla o 16,8 %. O měsíc dříve to přitom bylo dokonce o 18,1 %.
  • USA: Index národní aktivity publikovaný pobočkou Fedu v Chicagu dosáhl v červenci hranice 1,18 bodu. V rámci června to však ještě bylo 5,33 bodu. 

Vývoj na devizovém trhu

  • EURCZK: Samotný úvod nového týdne začala česká koruna na trhu s eurem poněkud rozpačitě, neboť dopoledne oslabila až k hranici 26,11 CZK/EUR. Poté to bylo chvíli jak na houpačce, ale v závěrečných hodinách tuzemská měna přece jen zabrala a většinu ranních ztrát vymazala, ba dokonce svoji pozici ještě o něco vylepšila. Zavírací kurz činil 26,07 CZK/EUR.
  • USDCZK & PLNCZK: V případě amerického dolaru byla situace zcela opačná. Zprvu to totiž byla koruna, které se dařilo připisovat si na své konto jeden zisk za druhým. Jenže odpoledne se o slovo přihlásil dolar a nepovedené dopoledne částečně dohnal tím, že směnný kurz vyhnal lehce nad úroveň 22,06 CZK/USD. V případě měnového páru s polským zlotým byl vývoj poněkud jednoznačnější. Ovšem v neprospěch české koruny. Polská měna až na jedno drobné zaváhání neustále posilovala a dokázala vyhnat kurz až na konečných 5,94 CZK/PLN.
  • EURHUF& EURPLN: Maďarskému forintu hrubě nevyšlo dopoledne, a i když se po obědě částečně vzchopil, konečný výsledek byl jasným zklamáním. Zavírací kurz totiž činil 351,4 HUF/EUR, což je jeho nejhorší bilance za více než měsíc. V případě další středoevropské měnypolského zlotého – se ale jednalo o zcela jiný příběh. Podobně jako ve vztahu ke koruně, i vůči euru během pondělka jasně dominoval a svoji pozici posílil. Zatímco ráno bylo jedno euro k mání za 4,413 PLN, odpoledne to bylo již jen za 4,391 PLN.
  • EURUSD: Na hlavním měnovém páru byl vývoj následující. Dopoledne patřilo euru, odpoledne nicméně hrálo pro změnu ve prospěch americkému dolaru. Ještě krátce po poledni vyskočil kurz až na hodnotu 1,184 USD/EUR, během odpoledne však zásluhou sílící americké měny sklesal až k úrovni 1,181 USD/EUR.

Očekávaná data a události

AKCENTA CZ

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 20 letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za zahraniční platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Německu a Francii. Klientské portfolio tvoří více než 39 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import. Je držitelem licence platební instituce a obchodníka s cennými papíry udělenou ČNB.

Více informací na: https://www.akcentacz.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688