cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Akcie ve světě  |  28.07.2020 11:19:43

Huawei podalo žádost o soubor blockchainových patentů

Známý čínský technologický gigant, Huawei, oznámil další zajímavý krok, který může směřovat k vyšší adopci blockchainové technologie. Společnost totiž podala žádost o patentování nové storage-based blockchainové technologie.

Nejedná se pak vůbec o první takový krok společnosti, kdy se Huawei již v minulosti povedlo patentovat hned několik relevantních technologií, které se zaměřovaly například na na blockchainu založené způsoby vyrovnání transakcí či archivaci dat s využitím právě taktéž blockchainové technologie.

O novince informovala čínská korporátní databáze Tianyancha, která zmínila, že Huawei Technologies podaly žádost ne jen o jeden patent, ale rovnou o celý soubor, který pokrývá různé metody a zařízení ukládání dat s využitím blockchainové technologie. Zajímavostí je, že tato novinka navazuje např. na nedávné oznámení spolupráce společnosti s krajem Nanshan v oblasti Šen-čenu. Společně pak chtějí podpořit právě adopci blockchainu, big data, umělé inteligence a 5G technologie v celé oblasti.

Vynikající postavení v Číně

To ale rozhodně není ze zajímavých partnerství společnosti Huawei všechno. Nedávno totiž její představitelé podepsali dohodu o strategické kooperaci s People's Bank of China (PBoC), jejíž detaily nejsou zatím veřejně známé. Ví se však, že právě v oblasti Šen-čenu PBoC v současnosti testuje svůj pilotní plán státní digitální měny. Oznámení spolupráce s Huawei pak přišlo nedlouho potom, co testing digitální měny započal.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec