Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  26.05.2020 23:33:15

26. května: Tohle potřebujete vědět (nejen) o úterním obchodování na Wall Street

Akcie ve Spojených státech posílily v naději na ekonomické oživení a vyvinutí vakcíny proti koronaviru, v závěru jim ale na ziscích ubrala zpráva o možných sankcích proti představitelům Číny kvůli dění okolo Hongkongu. Širší index S&P 500 překonal během dne poprvé od 5. března psychologicky zajímavou hladinu 3 000 bodů, uzavřel ale pod ní. Na devizovém trhu zlevňoval dolar.

Index Dow stoupl o 2,17 % na 24 995,11 bodu, širší S&P 500 vzrostl o 1,23 % na 2 991,77 bodu a technologický Nasdaq Composite posílil o 0,17 % na 9 340,22 bodu. Index volatility VIX klesl o 0,53 % na 28,01 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA stoupl o čtyři bazické body na 0,698 %. Ceny ropy stouply o necelé procento, naopak do procenta odevzdaly v dolarovém vyjádření zlato i stříbro. Nejsledovanější kryptoměny v čele s bitcoinem a ethereem oslabily o jedno až dvě procenta.

Hlavní indexy v poslední hodině obchodování odevzdaly část zisků po zveřejnění zprávy agentury Bloomberg, podle které Spojené státy zvažují uvalení sankcí na některé čínské představitele kvůli dění okolo Hongkongu.

Index S&P 500 přidal díky podpoře americké centrální banky a vlády od březnového minima již 37 %. Ve stejné době přitom americké hospodářství vykázalo nejvýraznější ztráty pracovních míst za desítky let. Zmíněný index je navíc nadále zhruba 11 % pod únorovým vrcholem. V úterý po delší době otestoval svůj 200denní klouzavý průměr, který je důležitým ukazatelem zejména pro technické obchodníky.

TECHNICKÝ POHLED NA S&P 500: https://www.investicniweb.cz/tyden-na-trzich-podle-burzovnich-grafu-americke-akcie-miri-k-dulezite-rezistenci/

V úterý se dařilo všem 11 sektorovým indexům v rámci S&P 500. Zisk si připsaly například akcie biotechnologické společnosti Novavax (+4,47 %), která se připojila k ostatním kandidátům na testování protikoronavirové vakcíny na lidech. Díky zveřejněným plánům na vývoj dvou samostatných vakcín posílily i akcie farmaceutické společnosti Merck (+1,14 %).

Výše se posunuly i akcie firem navázaných na cestovní ruch. Index leteckých společností vzrostl o více než 13 %. V zisku byly i akcie provozovatelů výletních lodí (Carnival +12,59 %). Dařilo se také akciím bank, které těžily z optimismu ohledně restartování ekonomické aktivity (JPMorgan +7,06 %).

AKCIE NEJSOU EKONOMIKA: https://www.investicniweb.cz/o-tretinu-dolu-o-tretinu-nahoru-vyvoj-na-trzich-potvrzuje-ze-akcie-nejsou-benchmarkem-ekonomiky/

Nedařilo se některým velkým technologickým titulům (Facebook -1,15 %, Apple -0,68 %). Je možné, že investoři, kteří na tyto firmy sázeli během koronavirové pandemie, vybírali část zisků a přesouvali peníze do odvětví, která by mohla více těžit z opětovného otevírání ekonomiky.

MASIVNÍ QE ANEB AKCIE I DLUHOPISY MIMO REALITU: https://www.investicniweb.cz/centralni-banky-jako-matky-falesnych-trhu-dluhopisovy-i-akciovy-trh-jsou-mimo-realitu/

Southwest Airlines (+12,60 %) se dočkaly zlepšení doporučení od UBS na stupeň "koupit". Aerolinky mají podle analytiků ze švýcarské banky před sebou lepší zítřky díky ekonomickému oživení. Maloobchod Macy's (+18,43 %) informoval, že poptávka v jeho po delší době otevíraných provozovnách je vyšší, než vedení firmy čekalo.

AMERICKÉ AKCIE JSOU DRAHÉ, ZAJÍMAVĚJŠÍ JSOU EMERGING MARKETS: https://www.investicniweb.cz/video-michal-stupavsky-conseq-im-recese-bude-hluboka-a-americke-akcie-velice-drahe-oceneni-hovori-pro-rozvijejici-se-trhy/

"Zdá se, že se koronavirus daří dostat pod kontrolu. Uzavření ekonomiky je postupně rušeno, aniž by docházelo ke zvyšování počtů nových případů nákazy," uvedl Bruce Bittles, stratég ze společnosti Baird. "Návrat býčího trendu na akciový trh a růstu do ekonomiky závisí právě na úspěšnosti boje s virem, který podmiňuje návrat spotřebitelů k běžnému chování."

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ OBCHODOVÁNÍ V USA: https://www.investicniweb.cz/news-americke-akcie-26-kvetna-2020/

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688