Inzerce (Inzerce)
Investice  |  20.04.2020 09:44:18REKLAMA

Změní koronavirus chování investorů?

Probíhající pandemie koronaviru odhaluje křehkost tohoto světa a ukazuje nám, že věci, které jsme za normálních okolností považovali za naprosto běžné a samozřejmé, jako je dostupná zdravotní péče, dobré zaměstnání anebo možnost jít si nakoupit, tak úplně samozřejmé nejsou. Stávající situace u nás i ve světě může přispět k tomu, že budeme pokornější a budeme si těchto věcí do budoucna více vážit. A platí to i ve světě financí a investování.

Budeme hledat, kam bezpečně investovat peníze

Pokud zjistíme, že svět je mnohem zranitelnější, než jsme si původně mysleli, ovlivní to i naše chování v oblasti financí. A to tak, že budeme více šetřit a budeme méně ochotni riskovat. A to se může v budoucnu při další podobné krizi pozitivně projevit v tom, že na ni budeme lépe připraveni. Budeme stát nohama pevně na zemi a krize v portfoliu našich aktiv nenapáchá tak velké nebo dokonce žádné škody.


Přesvědčí nás vysoká míra jistoty

Méně riskovat znamená investovat do aktiv, která jsou bezpečná, nabízí nám vysokou míru jistoty nebo jsou nějakým způsobem zajištěná. Pro většinu Čechů splňují tyto podmínky investice do nemovitostí nebo investice zajištěné nemovitostmi. A to z toho důvodu, že vývoj cen nemovitostí je v České republice poměrně stabilní bez výraznějších výkyvů, relativně dobře předvídatelný a také, že nemovitosti jsou účinnou zbraní v boji s inflací.

To činí z nemovitostí oblíbený bezpečný přístav a uchovatel hodnoty a všechny formy investic s nemovitostmi spojené se tak těší v posledních letech stále větší oblibě. Svědčí o tom mj. skutečnost, že v posledním kvartále loňského roku měli Češi v nemovitostních fondech uloženo cca 36 miliard korun, což je sedminásobek stavu před 5 lety. V souvislosti s negativními ekonomickými dopady pandemie koronaviru, kdy řada investorů již přišla o nemalé peníze, lze očekávat, že investice do nemovitostí či zajištěné nemovitostmi si získají u Čechů ještě větší přízeň.

Kam tedy investovat?

Zajímavou alternativou spadající do této kategorie jsou také investice do podnikatelských úvěrů zajištěných nemovitostmi. Tuto možnost investování nabízí například společnost RONDA INVEST, která financuje rozmanité projekty malých a středních podnikatelů, které jsou vždy zajištěny bonitní nemovitostí. Typicky se jedná například o developerské projekty spojené s výstavbou či rekonstrukcí rezidenčních nemovitostí.

Každý takový projekt je nejprve podroben důkladné analýze a teprve určitou dobu po jeho profinancování a ověření platební morálky dlužníka do něj RONDA INVEST umožňuje investovat, a to s atraktivním výnosem až 6 % ročně při minimální investici 1.000 Kč. Pokud budete investovat ve výši min. 10 000 Kč, získáte od k první investici bonus 500 Kč, o který si můžete zažádat na této stránce.

V současné době, kdy dochází k utlumování ekonomické aktivity v celé řadě odvětví, se může dříve než kdy jindy stát, že se někteří z investorů mohou dostat do situace, kdy své peníze budou potřebovat zpět. Pro takové případy nabízí RONDA INVEST možnost prodeje investice na sekundárním trhu, kdy současnému investorovi zprostředkuje náhradního investora a klient tak dostane své peníze zpět.

Investice není spojena s žádnými vstupními ani průběžnými poplatky, což je velkou výhodou ve srovnání se zmiňovanými realitními fondy. Investovat je možné ONLINE z bezpečí Vašeho domova.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   5:51  Dlouho očekávaná událost ze světa kryptoměn. Přinese další halving bitcoinu nová... Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Pá   0:03  25. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o čtvrtečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 22:27  US100 posiluje o 1,5 % 📈 X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688