Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  14.04.2020 06:33:41

Správce fondu rozvíjejících se trhů nakupuje akcie, trh „se změnil“

Erik Zipf, který loni přesně předpověděl oživení na rozvíjejících se trzích, se vrací zpět na trhy, aby nakupoval, s tím, že nejhorší doba pandemie koronaviru už může být brzy u konce.

Tento manažer fondu rozvíjejících se trhů u společnosti DuPont Capital Management za 525 milionů dolarů řekl, že navýšil svou expozici na indonéské mediální společnosti, které odmítl jmenovat, protože pokles reklam je pouze dočasný.

Některé technologické akcie, jako Samsung Electronics, jehož příjmy za první čtvrtletí překonaly odhady, vypadají také atraktivně. Zdá se, že zde poptávka pravděpodobně vzroste s tím, jak bude více lidí pracovat z domova.

"Trh se změnil," řekl Zipf v telefonním rozhovoru. „Investoři mají nyní možnost získat představu o tom, kdy to skončí. Nakupujeme akcie v různých odvětvích, “zejména v těch citlivých na ekonomiku, řekl.

Zipf se tak připojuje k analytikům a investorům, kteří jsou ohledně burz rozvíjejících se zemí čím dál více naladěni býčím směrem. A to zejména poté, co index rozvíjejících se trhů MSCI minulý měsíc klesl na čtyřleté minimum, čímž se jeho valuace ocitla na nejnižší úrovni od krize v roce 2008.

Akcie na rozvíjejících se trzích vzrostly o 15 % z minim 23. března a stále jsou pozadu oproti 18% oživení na globálních akciích. Capital Economics uvedli v poznámce ze dne 7. dubna, že se tato třída aktiv mimo Asii a v některých cyklických odvětvích zdá být „podle minulých standardů docela atraktivně oceněna“.

Choi Kwang-wook, šéf investic u J&J Investments v Soulu, také souhlasí s tím, že nejhorší část pandemie skončila a že „všechny špatné věci již byly naceněny“. "Proto se trhy začínají odrážet ve tvaru písmene V," řekl. Také očekává, že po uvolnění léku nebo vakcíny proti koronaviru povedou všechna politická opatření na zmírnění ekonomickému dopadu nákazy k „bezprecedentní bublině na globálních aktivech“.

Zdroj: Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688